FUNERALIILE REGINEI ANA. Inmormantarea s-a incheiat, regele Mihai si principesa Irina nu au putut participa. LIVE UPDATE

×
Codul embed a fost copiat

Este doliu national astazi, in ziua despartirii, cand Regina Ana a Romaniei va fi inmormantata la Curtea de Arges. Sambata toate gandurile se indreapta catre ultima regina a Romaniei, iar Pro TV a pregatit o zi cu program special.

Program special la Pro TV in memoria Reginei Ana. Funeraliile pot fi urmarite LIVE pe ProTV NEWS, de la ora 10:00. CLICK AICI PENTRU A URMARI LIVE FUNERALIILE

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DE ASTAZI

Cine a participat si cine a lipsit de la ceremonii
Marele absent de la inmormanatrea Reginei Ana este regelui Mihai, iubirea vietii sale, omul cu care a impartit o viata cat zece. Din pacate, starea de sanatate a fostului suveran nu i-a permis sa vina in tara.

Regina a fost condusa pe ultimul drum de 4 din cele 5 fiice. Principesa mostenitoare Margareta este prima nascuta in familia regala, departe de tara, in exil. A fost ultima care a iesit din sala Palatului Regal, dupa ce sicriul cu trupul mamei sale a fost scos in fata palatului. La ceremonie i-a stat aproape sotul, Principele Radu. Princepesa Margareta a devenit custodele Coroanei, dupa ce Majestatea sa Regele a decis sa se retraga din viata publica, din cauza gravelor probleme de sanatate.

Citește și
regina ana
Romanii ii aduc un ultim omagiu Reginei Ana. Ce membri ai familiilor regale din Europa vor fi prezenti la funeralii, sambata

Principesa Elena este a doua fiica a Reginei Ana si a Regelui Mihai. A doua in linia succesiunii la Tron, ea este mama lui Nicolae Medforth-Mills, nimeni altul decat fostul Print Nicolae, exclus din linia de succesiune a casei Regale.

Principesa Sofia, care locuieste la Paris, a venit la inmormantare alaturi de fiica sa, Elisabeta-Maria. Atat principesa Sofia cat si sora sa mai mica, principesa Maria, si-au stapanit cu greu lacrimile, atunci cand sicriul in care se afla regina Ana a fost asezat in masina care a condus-o spre Curtea de Arges.

Fiica cea mica a regelui - Principesa Maria - este stabilita la Bucuresti, iar apropiatii Coroanei sustin ca este in relatii excelente cu Principesa Mostenitoare Margareta.

Irina, a treia fiica, nu a putut ajunge la inmormantarea mamei sale din cauza problemelor cu autoritatile din Statele Unite. In octombrie 2014, Irina Walker si sotul sau John Wesley au fost condamnati la trei ani cu suspendare pentru ca au organizat lupte ilegale cu cocosi, la ferma lor din Oregon. Irina Walker nu poate calatori in afara Statelor Unite.

Nicolae, fiul principesei Elena, si-a condus bunica pe ultimul drum, vizibil afectat de pierdere. In ciuda simpatiei de care se bucura in randul romanilor, anul trecut, fara prea multe explicatii, Regele Mihai a decis sa ii retraga dreptul de a mai fi Alteta Regala. Nicolae este in continuare iubit nu doar de monarhisti.

La ceremonia din Piata Palatului au participat si prim ministrul Dacian Ciolos, alaturi de sotie, dar si fostul presedinte Emil Constantinescu, in mandatul caruia regele Mihai si Regina Ana au revenit in tara. La inmormantare au fost prezenti si membri ai Familiilor Regale de Baden, de Wurttemberg si de Bourbon-Parma, din Rusia, Austria, Germania, Belgia sau Luxemburg, dar si ai familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg si de Schaumburg-Lippe.

 

Mii de oameni, la slujba de inmormantare de la Curtea de Arges

Cortegiul funerar a ajuns in jurul orei 15:45 la Curtea de Arges, mai tarziu decat era prevazut initial. Oamenii au aruncat cu flori si au aplaudat cortegiul.

Slujba de inmormantare s-a incheiat in jurul orei 16.30 iar sicriul cu trupul neinsufletit a fost introdus in noua Catedrala Arhiepiscopala, urmand sa fie asezat intr-una din criptele regale din interior. Ceremonia de inmormantare a Reginei Ana de la Curtea de Arges a inceput, sambata, in jurul orei 15.50, cu aproape o ora intarziere fata de programul stabilit initial, in sunet de trompeta si in bataia clopotelor.

Un militar din Regimentul de Garda Mihai Viteazul a purtat crucea cu numele Reginei Ana, iar un altul a dus coroana reginei, din flori albe, care a fost asezata pe sicriul purtat pe brate de opt militari ai Regimentului si asezat pe un catafalc amplasat in fata intrarii in noua Catedrala Arhiepiscopala.

Slujba ortodoxa a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, de IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, IPS Calinic Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, ajutati de doi preoti si de un diacon. Potrivit protosinghelului Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial, slujba inmormantarii este una obisnuita, dar scurtata, astfel incat sa dureze circa 30 de minute, potrivit programului stabilit de Casa Regala. La finalul slujbei oficiate pe treptele catedralei, care a inclus si Vesnica pomenire, membrii familiei regale au intrat in noua Catedrala Arhiepiscopala.


Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a fost purtat pe brate de cei opt militari ai Regimentului de Garda in noua Catedrala Arhiepiscopala, in aplauzele celor prezenti si in sunetul trompetei si va fi asezat in cripta din dreapta intrarii in noua Catedrala.

Pe piatra funerara, sculptata cu ornamente florale, va scrie simplu: "Ana". Cripta in care va fi inmormantata Regina Ana este langa cea in care si Regele Mihai isi va dormi somnul de veci. In interiorul Catedralei Arhiepiscopale unde va fi depus sicriul au intrat doar membrii Familiei Regale, momentul fiind unul exclusiv privat.

Mii de oameni veniti din mai multe zone ale tarii au asistat la sluba de la Curtea de Arges. Astfel, varstnici care se sprijina in baston, copii imbracati in costume populare si tinuti de catre parinti pe umeri, tineri purtand steagul Casei Regale, dar si reprezentanti ai mai multor asociatii care sustin monarhia in Romania au venit din judetele Dambovita, Prahova sau chiar din Cluj pentru a asista la ceremonia de la Curtea de Arges. Multi dintre ei spun ca, desi trist, acesta este un moment istoric si ca isi doresc ca generatiile viitoare sa nu uite cat a insemnat monarhia pentru Romania.

Multi dintre cei care asista la slujba transmisa prin difuzoare, in parcul din fata noii catedrale din Curtea de Arges, au filmat ceremonia, unii dintre ei, urcati pe garduri, cu telefoane sau cu tablete. Pe peluza din fata Catedralei a fost asezata o cruce confectionata din material textil alb in mijlocul careia este amplasat tricolorul avand in centru simbolul Casei Regale.


 

Cortegiul funerar, intampinat de sute de oameni pe drumul spre Curtea de Arges

Cortegiul funerar care transporta spre Curtea de Arges trupul neinsufletit al Reginei Ana a atras sute de romani pe marginea drumului in localitatile prin care acesta a trecut, dar si oameni care au venit special pentru a asista la eveniment. Masina cu sicriul in care se afla Regina Ana a strabatut "drumul vechi" catre Pitesti, in aplauzele celor pe langa care a trecut. Altii au ales sa salute cortegiul funerar fluturand drapelul Romaniei.

Multi au aruncat flori pe sosea, inaintea masinii mortuare, iar unele porti ale caselor au fost imbracate cu tricolorul special pentru acest eveniment, dupa cum au marturisit unii.
Oamenii s-au adunat pe marginea drumului chiar de la plecarea cortegiului funerar din Bucuresti si au preferat sa astepte chiar si o ora, unii din curiozitate, altii insa, majoritatea trecuti de 70 de ani, din solidaritate cu Familia Regala, cu lacrimi in ochi sau "macinati" de amintiri. Cei mai multi au filmat sau fotografiat cu telefoanele mobile cortegiul funerar.


Clopotele din localitatea Topoloveni au batut pe toata durata trecerii cortegiului funerar. Foarte multe echipaje de politie au fost dispuse pe traseul pe care se deplaseaza cortegiul. Peste o mie de persoane au participat sambata, zi de doliu national, la slujba oficiata pentru Regina Ana a Romaniei in Piata Palatului din Capitala.

Peste o mie de persoane i-au adus ultimul omagiu in Piata Palatului

Peste o mie de persoane au participat sambata, zi de doliu national, la slujba oficiata pentru Regina Ana a Romaniei in Piata Palatului din Capitala.Cortegiul de masini a traversat Piata Palatului Regal, bulevardul Magheru, Piata Romana. La Piata Romana, calaretii s-au retras, iar cortegiul si-a continuat traseul cu viteza mica in directia Piata Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, bulevardul Maresal Prezan pana la Arcul de Triumf.

Ulterior, cortegiul funerar a plecat spre Curtea de Arges pe traseul Chitila - Gaesti - Topoloveni - Pitesti - Curtea de Arges. Pe traseu, cortegiul funerar nu se va opri, dar va incetini viteza in localitati. In jurul orei 14,30 este programata sosirea la intrarea in parcul Manastirii Curtea de Arges a Familiei Regale romane si a Familiilor Regale straine, iar la 14,45 - sosirea convoiului mortuar.

Sicriul va fi dus la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala si asezat pe catafalc. Slujba de inmormantare va fi oficiata de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti ortodocsi.

Cortegiul a plecat de pe Calea Victoriei si se indreapta spre Arcul de Triumf

Cortegiul cu sicriul reginei Ana a inceput sa se deplaseze de la Palatul Regal pe Calea Victoriei si urmeaza sa strabata centrul Caputalei cu viteza redusa pana la Arcul de Triumf, de unde trupul reginei va fi dus la Curtea de Arges.Bucurestenii prezenti arunca flori in calea cortegiului funerar.

Dupa slujba catolica a avut loc ceremonia militara de asezare a sicriului in masina mortuara. La ceremonia militara au luat parte ofiteri si subofiteri de la Muzica Reprezentativa a Armatei, care au intepretat Marsul Funebru compus de Frederic Chopin, si de la Brigada de Garda 30 Mihai Viteazul.

Cortegiul funerar este insotit de doisprezece jandarmi calare, militari ai Ministerului de Interne. Dupa ce sicriul a fost urcat in masina mortuara, au inceput sa bata clopotele de la Biserica Kretzulescu. Bucurestenii prezenti aplauda sau arunca flori in calea cortegiului.


Sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana este asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal

Sicriul Reginei Ana a fost scos din Sala Tronului si depus in Piata Palatului Regal.

Ceremonia funerara din Piata Palatului are loc in prezenta Custodelui Coroanei, princesa Margareta si a familiei regale, a prim-ministrului Dacian Ciolos si a patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane. Sunt prezenti membri ai familiilor regale straine, reprezentanti ai institutiilor din Romania si din Republica Moldova si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. Regele Mihai nu participa din cauza starii de sanatate.

Funeraliile reginei Ana au inceput cu un serviciu religios in rit ortodox, oficiat de catre patriarhul Daniel

Patru dintre cele cinci fiice ale reginei Ana, principesele Margareta, Elena, Sofia si Maria, au sosit la Palatul Regal pentru a primi reprezentanti ai familiilor regale din alte tari care au venit la Bucuresti pentru funeraliile care au inceput de o scurta ceremonie religioasa, cu caracter privat, ce are loc in Sala Tronului.

Cele patru principese si principele Radu, impreuna cu doi dintre nepotii reginei au ajuns la Palatul Regal unde i-au primit pe membrii altor familii regale din Europa, printre care casele. Ulterior, au sosit si arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu si patriarhul otodox Daniel. Regele Mihai nu participa din cauza starii de sanatate.
In scurta vreme, a inceput un serviciu religios ortodox in Sala Tronului, la care participa doar membrii familiei regale, invitatii straini si inalti demnitari din Romania si Moldova. Serviciul religios a fost precedat de garda la catafalc a celor patru principese.

Intre timp, in Piata Palatului Regal s-au strans cateva sute bucuresteni care vor sa o conduca pe regina pe ultimul drum. Sicriul reginei va fi asezat de catre militari din Brigada de Garda ”Mihai Viteazul” pe catafalcul din Piata Palatului Regal pentru slujba oficiata in rit romano-catolic la ora 10.55. Serviciul religios va fi oficiat de catre Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti catolici. La ceremonie vor fi prezenti si ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Cortegiul funerar va pleca de la Palatul Regal din Bucuresti

Ultimul drum al Reginei Ana se apropie de final - Majestatea Sa va fi inmormantata dupa amiaza la Curtea de Arges, alaturi de regii si reginele Romaniei. Cortegiul funerar va pleca de la Palatul Regal din Bucuresti, acolo unde, din clipa in clipa, sunt asteptati sa ajunga si membrii Familiei Regale.

Mai multe echipaje de interventie ale ISU, prezente la funeraliile Reginei Ana. Membrii familiei regale vin la ceremonii

Mai multe echipaje de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov sunt prezente, sambata dimineata, in apropierea Palatului Regal, pentru a supraveghea desfasurarea funeraliilor Reginei Ana. Membrii familiei regale au inceput sa vina la ceremoniile funerare "Avand in vedere afluxul mare de persoane de la Palatul Regal, incepand cu dimineata zilei de 11 august, in contextul desfasurarii funeraliilor Majestatii Sale Regina Ana, pompierii asigura masurile de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, respectiv de prim ajutor calificat", anunta ISU. La misiunea ISU participa o autospeciala de stingere, o ambulanta SMURD, o autospeciala pentru transport personal si victime multiple si un echipaj de descarcerare.

Peste 9.000 de oameni au dus flori si s-au recules la sicriul acoperit cu drapelul regal

La ceremoniile funerare, care incep in aceasta dimineata, vor fi prezenti si numerosi membri ai familiilor regale straine. Sunt, asadar, momente de ramas bun si, pana aseara tarziu, pe la catafalc au trecut mii de oameni, care au tinut sa ii aduca Reginei Ana un ultim omagiu. Trotuarul din fata Palatului Regal din Bucuresti a devenit un altar de candele si flori.

Peste 9 mii de oameni au dus flori si s-au recules la sicriul acoperit cu drapelul regal. O doamna, in varsta de 90 de ani, povesteste ca, in urma cu doua decenii, a avut privilegiul sa dea mana cu Regina Ana, la Paris. Aseara, a tinut sa mearga sa isi ia ramas bun. “I-am spus, odihneste-te in pace, ai facut tot ce se putea face si l-ai sustinut pe Regele Mihai."

Cu decenta si emotie, si tineri, si varstnici au venit la Palatul Regal sa ii aduca un ultim omagiu celei care i-a stat alaturi Regelui Mihai vreme de 68 de ani. "A fost o persoana impecabila si regret ca nu am putut sa o cunosc" a marturisit un copil.

Multe ganduri bune s-au indreptat catre Regele Mihai, care - din pricina starii delicate de sanatate - nu va participa la funeralii. Vor fi prezente insa patru din cele cinci fiice ale cuplului regal, dar si rude de sange din intreaga Europa.

Ca sa-si invete nepotii sa iubeasca monarhia, o doamna i-a luat de mana si a venit cu ei la Palatul Regal: "Vreau sa le invat ce a facut Casa Regala, ce au insemnat. A fost simpla, au format un cuplu nemaipomenit."

Ceremoniile funerare de astazi vor fi transmise intr-o editie speciala a Stirilor PROTV, incepand cu ora 10:00. Iar de la ora 15:00, intr-o noua editie speciala a Stirilor PRO TV, puteti urmari slujba de inmormantare de la Curtea de Arges.

Funeralii Regina Ana: trafic rutier restrictionat in unele zone din Capitala

Traficul rutier va fi restrictionat sambata pe mai multe strazi din Bucuresti pe traseul de deplasare a cortegiului funerar al Reginei Ana.

Restrictiile vor fi aplicate intre orele 0,00 - 8,00 pe Calea Victoriei, intre str. C. A. Rosetti si Aleea Kretzulescu, pe str. Dem. I. Dobrescu, precum si pe strazile care acced in acestea si intre orele 8,00 - 14,00 pe Calea Victoriei, intre Piata Victoriei si str. Ion Campineanu, precum si pe strazile care acced in acest tronson, gradual, in functie de numarul participantilor, potrivit Brigazii Rutiere.

De asemenea, restrictii vor fi impuse incepand cu orele 11,30 pe sensul de deplasare a cortegiului funerar: str. Dem. I. Dobrescu - bd. Gh. Magheru - bd. Lascar Catargiu - Piata Victoriei - bd. Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - bd. Maresal C-tin Prezan - Arcul de Triumf - bd. Alexandru Constantinescu - bd. Ion Mihalache - Calea Grivitei - sos. Chitila - DN 7, unde se va intra pe raza judetului Ilfov.

Traficul pietonal va fi restrictionat sambata, incepand cu orele 0,00 pana la defluirea totala a participantilor, pe trotuarul aferent Muzeului National de Arta a Romaniei, de pe str. Stirbei Voda si Calea Victoriei pana in dreptul Bisericii Kretzulescu. Rute ocolitoare recomandate de politisti sunt: Piata Victoriei - bd. Lascar Catargiu - Piata Romana - Piata Universitatii sau Piata Victoriei - Calea Buzesti - str. Berzei - str. Vasile Parvan - Splaiul Independentei.

Program special la PROTV si  LIVE pe www.protvnews.ro

Editie speciala, de la ora 10:00 la ProTV. In direct de la Palatul Regal, Diana Enache le va prezenta telespectatorilor ceremonia organizata pentru Regina Ana. In continuare, de la ora 12:00, va fi difuzat la Pro TV documentarul eveniment Razboiul Regelui, o poveste care surprinde momentele-cheie ale destinului Regelui Mihai I, dar si momentul in care o intalneste pe Ana, viitoarea sa sotie. In regia lui John Florescu, documentarul ni-l dezvaluie pe Mihai I asa cum istoria, poate, nu a facut-o.

De la 13:00, filmul artistic Carol I, cu Sergiu Nicolaescu si Razvan Vasilescu in roluri principale, in regia lui Sergiu Nicolaescu, pune in prim plan framantarile morale ale intemeietorului Romaniei moderne, care trebuie sa aleaga intre intrarea in razboi cu Germania si Austro-Ungaria sau neutralitatea Romaniei. De la ora 15:00, Diana Enache revine in direct la Stirile Pro TV cu o noua editie speciala, in direct de la Curtea de Arges, unde vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

De la ora 16:15, filmul O noapte cu regele aduce la viata istoria Persiei si destinul regelui si al celei pe care o alege sa ii fie regina. Programul Pro TV de sambata continua cu Stirile Pro TV de la ora 19:00 si filmele Codul lui Da Vinci si Curierul.

Programul funeraliilor Reginei Ana a Romaniei, sambata, 13 august

Regina Ana va fi inmormantata la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, necropola regilor Romaniei.Timp de doua zile, romanii au putut sa ii aduca un ultim omagiu Reginei Ana, al carui sicriu a fost depus in Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucuresti.

Sambata, funeraliile regale vor incepe in jurul orei 9,30, in Sala Tronului, cand vor ajunge la catafalc membrii Familiei Regale, urmati in jurul orei 10,00 de membri ai Familiilor Regale straine. La funeralii si-au anuntat deja prezenta membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei si Germaniei, ai Familiilor Regale ale Olandei, Belgiei, de Luxemburg, de Baden, de Württemberg si de Bourbon-Parma, precum si ai Familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg si de Schaumburg-Lippe. Vor face garda la catafalc membrii Casei Majestatii Sale Regelui, membrii Consiliului Regal (ASR Principele Lorenz al Belgiei, Andrew Popper, Anders Lindberg, Maestrul Adrian Vasiliu), apoi Principesele Regale - Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria.

Intre timp sunt asteptate sa ajunga la Palatul Regal oficialitatile statului roman. La ora 10,30 este programata slujba religioasa ortodoxa, in prezenta Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi scos din Palatul Regal spre Piata Palatului in urmatoarea ordine anuntata de Biroul de presa al Majestatii Sale Regelui: un militar care poarta crucea, Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti, sicriul purtat de opt militari ai Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", un militar care poarta o coroana cu flori albe, un militar care poarta stindardul Reginei, urmati de Principesa Mostenitoare si Principele Radu.

In acest timp, bisericile din imprejurimi vor trage clopotele. La ora 11,00, semnalul funerar de trompeta va marca inceperea slujbei religioase, care va fi oficiata de Arhiepiscopul Ioan Robu, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti catolici. Sicriul va fi incadrat la cele patru colturi de 4 militari ai Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", iar la dreapta si la stanga lui, pe mijloc, de doi Cavaleri ai Ordinului de Malta, care vor tine doua lumanari aprinse, precizeaza Casa Regala.

Incheierea ceremoniei religioase va fi marcata de un semnal lung de trompeta, apoi Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale va incepe lucrarea muzicala funebra, care va dura pana cand sicriul este pus in masina mortuara. Masina mortuara va parcurge incet cativa metri. Ea va fi incadrata de 12 jandarmi calare (care urmeaza sa fie asezati 6 in fata si 6 in spate), apoi va porni convoiul. Cand caii si masina mortuara vor fi pornit, bisericile din imprejurimi vor trage clopotele.

Cortegiul de masini va traversa, conform programului, Piata Palatului Regal, bulevardul Magheru, Piata Romana. La Piata Romana, calaretii se vor retrage si se va continua traseul cu viteza mica in directia Piata Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, bulevardul Maresal Prezan pana la Arcul de Triumf. Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa spre Curtea de Arges pe traseul Chitila - Gaesti - Topoloveni - Pitesti - Curtea de Arges. Pe traseu, cortegiul funerar nu se va opri, dar va incetini viteza in localitati, anunta Casa Regala.

In jurul orei 14,30 este programata sosirea la intrarea in parcul Manastirii Curtea de Arges a Familiei Regale romane si a Familiilor Regale straine, iar la 14,45 - sosirea convoiului mortuar. Sicriul va fi dus la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala si asezat pe catafalc. Slujba de inmormantare va fi oficiata de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti ortodocsi. La ora 15,30, sicriul va fi dus in Noua Catedrala si va avea loc ceremonia religioasa a ingroparii, care va avea caracter strict privat.

Reginei Ana a murit pe 1 august intr-un spital din Elvetia, la varsta de 92 de ani. Regele Mihai nu participa la funeraliile Reginei Ana, decizia fiind luata dupa ce medicii curanti ai acestuia au facut recomandari impotriva deplasarii in Romania. Autoritatile romane au declarat ziua de sambata, 13 august, zi de doliu national.

Sursa foto: Agerpres, Inquam Photos

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Program special la Pro TV in memoria Reginei Ana. Funeraliile pot fi urmarite LIVE pe ProTV NEWS, de la ora 10:00
Program special la Pro TV in memoria Reginei Ana. Funeraliile pot fi urmarite LIVE pe ProTV NEWS, de la ora 10:00

Sambata, 13 august, toate gandurile se indreapta catre ultima regina a Romaniei, iar Pro TV a pregatit o zi cu program special. Funeraliile Reginei Ana pot fi urmarite LIVE pe ProTV NEWS, sambata, de la ora 10.00.

Romanii ii aduc un ultim omagiu Reginei Ana. Ce membri ai familiilor regale din Europa vor fi prezenti la funeralii, sambata
Romanii ii aduc un ultim omagiu Reginei Ana. Ce membri ai familiilor regale din Europa vor fi prezenti la funeralii, sambata

Momente emotionante si pline de simplitate la Palatul Regal din Bucuresti unde toti cei care vor sa ii aduca un ultim omagiu reginei Ana o pot face joi si vineri.

Regina Ana, povestea celei mai longevive sotii de suveran din intreaga noastra istorie. GALERIE FOTO
Regina Ana, povestea celei mai longevive sotii de suveran din intreaga noastra istorie. GALERIE FOTO

Majestatea Sa Regina Ana a fost cea mai longeviva sotie de suveran din intreaga noastra istorie. A trait in aceasta viata cat altii in zece, iar povestea sa, poate fi oricand, un subiect de film.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.