FSANP: Violatorul în serie ar fi ieşit cu recurs compensatoriu. "Infractori promoţia Toader"


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 19:32
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 12:25
Categorie: Stiri actuale

Sindicaliştii din penitenciare susţin că bărbatul care a comis violuri în serie în Capitală ar fi ieşit cu "Marea eliberare" a lui Tudorel Toader. 

"Recentul caz al violatorului în serie, liberat conditionat cu peste 1.000 de zile mai devreme, ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu și a sistemului automat de credite, este doar partea vizibilă a unui fenomen de recidivă masivă a infractorilor din promotia Toader. Această formă de executare în viteză a pedepselor cu închisoarea nu-i mai sperie", afirmă, într-un comunicat de presă, Federația Sindicatelor din Administraţia Nationala a Penitenciarelor.

Sindicaliştii se referă la cazul bărbatului de 61 de ani din Capitală, care a fost prins în flagrant în timp ce viola o tânără, la scurt timp după ce îşi bătuse joc de o alta. În total, bărbatul ar avea la activ cinci astfel de fapte, dar şi furturi şi tâlharii.

Cu toate astea, autorităţile l-au eliberat condiţionat de două ori - ultima dată acum 4 luni. Cei din FSANP spun că a ieşit din cauza recursului compensatoriu, deşi informaţiile apărute iniţial arătau că nu a fost eliberat în baza acestei legi.

Sindicaliştii îi reamintesc ministrului  Justiţiei "că acum 1 luna a promis măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor recursului compensatoriu și implicit pentru protectia românilor plătitori de taxe și impozite care cad victime celor peste 15.000 de infractori puși deja în libertate, din care peste 70% vor recidiva".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
FSANP: Violatorul în serie ar fi ieşit cu recurs compensatoriu. "Infractori promoţia Toader"
  • /

Sursa: FSANP

VIDEO PROTVPLUS.RO