Fostul episcop al Hușilor a fost reținut pentru viol, într-un dosar de act sexual cu un minor

Ultima actualizare: 22-05-2020 10:07

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, a fost reţinut pentru viol, într-un dosar de act sexual cu un minor.

Procurorii Curţii de Apel Iaşi îl acuză de viol şi abuz sexual, împotriva unui fost elev al său, de la seminarul teologic ortodox din Huși, în perioada 2016-2017.

Şi fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale din oraş este acuzat tot de viol şi abuz sexual, asupra altor elevi ai seminarului, în acelaşi scandal care a zguduit Biserica Ortodoxă Română.

Cel din urmă este deja închis, dupa ce în vara lui 2017 a încercat, împreună cu alţi doi foşti preoţi, să îl şantajeze pe episcopul de Huşi.

Atunci, cei trei au făcut publică o filmare mai veche, în care Corneliu Bârlădeanu apărea în ipostaze compromiţătoare, alături de un minor, elev de seminar. După scandalul de atunci, Corneliu Bârlădeanu s-a retras la mănăstirea Văratec.

Sfântul Sinod a reacţionat ieri, faţă de reţinerea fostului înalt prelat. Patriarhia Română a precizat că, în cazul în care acesta va fi condamnat definitiv, se va lua decizia irevocabilă a caterisirii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO