Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, urmarit pentru conflict de interese

Ultima actualizare: 01-09-2013 06:53
Remus Borza

Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Ionut Oprea, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul lui Remus Borza din 18 iulie, "pentru conflict de interese prevazut de articolul 253 indice 1 Cod penal".

In acelasi dosar mai este urmarita penal o persoana, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea. Remus Borza coordoneaza Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii", membra a grupului Borza si Asociatii, alaturi de firma de insolventa Euro Insol SPRL. Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie, cand compania a iesit din insolventa.

Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 - iunie 2013. Potrivit articolului 253 indice 1 din Codul Penal, "fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO