Falsul chirurg estetician Matteo Politi rămâne în Italia. Curtea de Apel a respins cererea României de extrădare
Curtea de Apel de la Veneţia a respins pe 30 august cererea de extrădare formulată de justiţia din România pentru falsul medic chirurg Matteo Politi, condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare pentru înşelăciune şi fals în acte, scrie News.ro.
Instanţa italiană a decis că falsul chirurg estetician va trebui să îşi ispăşească pedeapsa pentru fraudă şi uz de fals în Italia, cel mai probabil, în închisoare, scrie Corriere del Veneto.
Arestat la 22 august în Marghera, unde se întorsese să locuiască în decembrie anul trecut, Politi a fost eliberat două zile mai târziu sub control judiciar, impus până la expirarea termenelor din apel.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
El are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare, pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, dar şi pentru instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.
Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.
El a indus în eroare cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României folosind un nume fals. Politi a obţinut sume de bani de la paciente de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro, în cursul anului 2018.
De asemenea, italianul a determinat funcţionari din cadrul Ministerului Educaţiei - Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, înmânându-le acte care atestau în mod fals calitatea sa de medic şi specializarea de chirurg plastician-estetician, să întocmească, fără vinovăţie, un atestat în baza căruia diploma de absolvire a învăţământului superior eliberată de Facultatea de Medicină - Universitatea din Priştina este recunoscută ca diplomă de licenţă în domeniul sănătate în România, în scopul încadrării în muncă şi pentru înscrierea la cursuri de formare profesională.
Politi nu urmase cursurile în medicină la facultatea în cauză, diploma fiind falsă.