Explicaţia primarului care a batjocorit ursul ucis. "Eu şi când tai porcul, e bucurie"

Ultima actualizare: 19-04-2019 17:24

Anchetă de proporţii la Buzău după ce localnicii dintr-o comună în frunte cu edilul au batjocorit un urs pe care l-au împuşcat. Ministrul mediului Graţiela Gavrilescu a trimis o echipă de control de la comisariatul general al gărzii de mediu.

Scandalul a pornit după ce primarul din comună Colţi a filmat şi a postat imagini crude, în care localnicii batjocoreau animalul ucis. “Şi acum e pomana porcului. Să trăieşti! Aşa nea primare! Bagă-I, dă-i bătaie!'', se aude în filmare.

Primarul comunei Colţi este cel care care a filmat şi postat imaginile pe internet. Acum edilul regreta cele întâmplate şi pune totul pe seama bucuriei pe care a avut-o când animalul a fost împuşcat.

 

Explicaţia primarului din Colţi, judeţul Buzău

 

Îmi asum ce am făcut, am turnat cu bere pe urs pentru că şi eu acasă când tai porcul e un moment de bucurie când îl tai. Eu doar m-am bucurat că orişicare, mergeţi în comună să vedeţi că şi cetăţenii se bucura că a fost împuşcat acel urs, au scăpat”, spune edilul.

Autorizaţia de împuşcare a animalului a fost eliberată în urmă cu două săptămâni. Vânătorii care au stat la pândă susţin că au fost îndrumaţi de localnici. “Ursul a fost aşteptat în momentul în care se retrăgea din vatră satului identificat de nişte cetăţeni. Ursul avea o particularitate la labă stânga din faţă. Dovada faptului că este unul din urşii sau ursul care a atacat în repetate rânduri zona comunelor Colţi şi Pănătău este şi conţinutul stomacal care conţine numai bucăţi de carne”, spune dirctorul AJVPS Buzău.

Vânătorii care au împuşcat ursul spun că au respectat procedura şi că la final au încărcat cadavrut într-o căruţă pentru a fi transportat în sat. Ancheta condusă de Ministerul Mediului a stabilit că capturarea a fost legală.

Dragoş Ştefănescu - director AJVPS Buzău: „Oamenii noştri şi-au făcut treaba, au recoltat ursul, l-au încărcat în mijlocul de transport ...nu a fost nicio batjocură din partea noastră. Trebuia să aducem macaraua acolo."

Ursul omorât avea 10 ani şi cântărea 250 de kg. În ultimi ani, urşii au dat 30 de atacuri şi au omorât 39 de animale în 7 gospodarii.

Culmea e că joi noapte, un alt urs a ucis o oaie şi un miel. Acum autorităţile spun că trebuie să reia procedura de împuşcare şi pentru acest urs.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO