Experiment Știrile ProTV: câte locuri de parcare sunt în sectorul 3, unde au intrat în acțiune ”hingherii” de mașini
Maşinile care blochează circulaţia, parcate pe trecerile de pietoni sau pe spaţiul verde în Sectorul 3 al Capitalei, au început de joi să fie ridicate de angajaţii primăriei.
Ghinioniştii vor plăti 500 de lei amendă, plus cel puţin alți 500 pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinii. Este o măsură care nu rezolvă criza parcărilor din Bucureşti, spun şoferii, care dau ture şi câte 15 de minute ca să găsească un loc liber.
Robert Negoiță, primarul sectorului 3: "Cine îndrăzneşte să mai parcheze pe trecere de pietoni, pe spaţiu verde, să mai blocheze circulaţia prin zonele cu instituţii de învăţământ nu stau nici măcar două minute şi le salt maşina"
Cu aceste cuvinte, Robert Negoiță primarul sectorului 3, a pornit vânătoarea de maşini parcate neregulamentar. Decizia îi va costa pe şoferii cărora li se ridică maşinile 1000 de lei: jumătate amendă, jumătate, plata pentru firmă care a cărat vehiculul în parcul auto. Primarul susţine că sunt locuri de parcare suficiente la el în sector.
Robert Negoiță: "La Dristor avem atât de multe locuri de parcare publice, noi ce am amenajat în ultimul timp?! Dacă acum vreau să parchez aici la Dristor, unde să merg? Care este cea mai apropiată parcare publică? Avem pe strada Vulcan Judeţul şi alte străduţe şi pe Cămil Ressu pe strada"
Echipa Ştirilor ProTV a mers să verifice. Dar pe bulevardul Cămil Ressu s-a constatat că locurile de parcare sunt insuficiente şi şoferii staţionau pe prima bandă. Iar pe strada Vulcan Judeţul au fost găsite doar locuri de parcare de reşedinţă, unde şoferii care sunt în trecere nu au voie să parcheze pentru că pot fi amendaţi.
Şoferiţă: "De 15 minute caut în acelaşi loc parcare şi nu am găsit şi ca să mă întorc în aceeaşi zonă am ocolit prin 4 semafoare. Eu sunt hotărâtă să plec din Bucureşti. Nu mai pot!"
Şofer: "Eu cred că începem cu sfârşitul, cu ridicarea maşinii în loc de construirea locurilor de parcare. Este imposibil de parcat aici."
Primăria sectorului 3 a creat locuri de parcare de reşedinţă, adică plătite de locatarii care stau în zonă şi care trebuie să fie lăsate libere pentru ei. Spaţiile publice de parcare sunt însă o raritate în tot Bucureştiul.
Iar dacă un şofer găseşte un asemenea loc, el va fi ghidat cel mai probabil de un parcagiu care îi cere bani să staţioneze pe sptiul public.
Problema locurilor de parcare în Bucureşti se acutizează pe măsură ce tot mai mulţi bucureşteni îşi cumpără maşini. Cu o medie de un loc la 6 autorurisme, şoferii sunt mereu în căutarea unui spaţiu liber. În sectorul 6, au fost amplasate 54 de parcări supraetajate, adică aproape 700 de locuri.
Pe amprenta a două locuri de parcare pot fi parcate pe verticală 12 maşini. Închirierea unui astfel de loc costa 115 lei pe lună.
Şi parcările subterane ar fi eficiente, însă nicio primărie de sector nu a început construcţia vreuneia.
Sursa: Pro TV
Etichete: parcare, soferi, robert negoita, sectorul 3,
Dată publicare:
03-05-2018 18:43