Eugen Rădulescu, BNR: „ Are vreo noimă ca ţara să se împrumute din greu pentru a plăti pensii speciale monstruos de mari?”
Economia crește, dar beneficiile acestei creșteri ar fi mult mai vizibile dacă factorul politic ar fi mai atent la sănătatea economiei decât la măsurile care aduc voturi.
„Realitatea este că România se găsește azi în cea mai fastă perioadă din întreaga sa istorie, cu o dezvoltare economică fără precedent și o situație politico-militară cum nu a mai avut vreodată. Unde trebuie într-adevăr tras semnalul de alarmă, este în privinţa rostului deficitului bugetar de la noi!”, scrie Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pe platforma de Opinii a Băncii Naționale, OpiniiBNR.ro.
Eugen Rădulescu, fost președinte al CEC, a ocupat până recent funcția de Director al Direcției de Stabilitate Financiară. În această vară a preferat rolul de consilier personal al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Platforma de opinii a BNR este un „forum pe care specialiştii din Banca Națională a României dezbat principalele evoluții macroeconomice și financiare locale și internaționale. Opiniile exprimate sunt strict personale, nu reflectă poziția oficială a Băncii Naționale a României și nu implică sau angajează în niciun fel această instituție”, după cum se precizează pe site.
„Da, avem o creştere economică solidă; dar are vreo noimă ca ţara să se împrumute din greu pentru a plăti pensii speciale monstruos de mari unor persoane care abia au ajuns la vârsta de 45 de ani? Şi cât putem să ne facem că nu vedem absurdul decalaj între omul de rând şi nababii pensionaţi special?”, continuă fostul director BNR.
Problema principală ridicată de Rădulescu este faptul că progresul economic deosebit înregistrat în ultimii circa 20 de ani nu pare să se reflecte direct proporțional în societate. Sunt multe dezechilibre, în sistemul de pensii - de exemplu sau situații precum cea recentă de la Spitalul din Urziceni, în care o tânără a fost forțată să nască la ușa spitalului, la doar câțiva metri de o sală care să îi garanteze și ei și bebelușului condițiile optime pentru naștere.
Opinia integrală o puteți citi aici.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: BNR, pensii speciale, crestere economica,
Dată publicare:
23-08-2023 14:12