Emoții mari într-un sat din județul Iași. 150 de copii fără posibilități financiare au primit daruri de la o fostă profesoară
Emoții mari într-un sat din județul Iași, acolo unde 150 de copii au primit daruri de Crăciun de la o fostă profesoară care a predat acolo în urmă cu 14 ani și care de atunci nu i-a uitat niciodată și îi vizitează în fiecare an.
Mulți dintre copii provin din familii sărmane, iar cadourile, deși au fost mai mici anul acesta, i-au bucurat peste măsură. Școala a primit bani și pentru o tablă inteligentă. Totul a fost obținut din donații online.
Aproape 150 de copii din satul Brădicești, din județul Iași au așteptat nerăbdători sosirea Alinei, o fostă profesoară de chimie, care i-a obișnuit cu daruri generoase în fiecare an.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Elena, de numai 6 ani, s-a bucurat să primească dulciuri și fructe, mai ales că a fost pentru prima dată când a văzut o portocală.
Mihaela Țurcanu, învățătoare: „Stăteau la geam și așteptau. Ei știau că trebuie să apară Spiridușul Moșului și pe la geamuri căutau orice mașină. Ei se bucură de absolut orice. Contează și o bombonică, pentru ei este foarte important să primească ceva, să vadă că sunt iubiți.”
Colindele au răsunat din clasă în clasă, iar elevii au fost plini de recunoștință.
Iuliana: „Este foarte frumoasă, foarte darnică și inimoasă. Nu pot să exprim prin cuvinte ce simt eu pentru doamna Alina.”
Bogdan: „Când dăruiește, dăruiește din suflet. Iubeşte copii și dorește ca noi să învățăm și mai bine.
Reporter: „Și reușiți să o faceți mândră? Da. Îi mulțumesc pentru surpriza aceasta.”
În urmă cu 14 ani, Alina a predat acolo timp de un an, iar de atunci continuă să se întoarcă acolo, pentru a ajuta copiii sărmani și pentru a-i încuraja să nu renunțe la școală.
Alina Rokaly: „Vreau să întorc această iubire pe care mi-au oferit-o ei atunci. Pentru ei impactul este mult mai mare, este foarte dificil să ajungi la un copilaș căruia îi oferi un kiwi și spune că i-a adus doamna un cartof cu păr și o grefă înseamnă o portocală stricată, pe care totuși o mănâncă. Impactul pentru mine a fost atât de mare încât mi-am dorit să le arăt că se poate să fie bine, că au pentru ce învăța, pentru ce merge mai departe și în felul acesta vreau să îi impulsionez.”
La începutul anului viitor, elevii cei mai silitori vor fi duși de ea într-o excursie la Iași.