Emilia Șercan anunță o “operaţiune de kompromat împotriva sa”. Spune că poze cu ea au ajuns pe site-uri pentru adulți

Emilia Sercan
Pro TV

Jurnalista Emilia Șercan anunță că a fost hărțuită, intimidată și discreditată prin “prin mijlocirea și complicitatea unor oficiali ai statului român!”, după materialul despre plagiatul lui Nicolae Ciucă. 

“Am decis acest lucru pentru că, de data aceasta, jucătorul-cheie este chiar statul român: o probă pe care am furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul unei infracțiuni de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, devenind baza unei ample operațiuni de kompromat”, a transmis ea.

Jurnalista acuză și poliția că ar fi scurs date din plângerea sa penală, făcută după ce a fost amenințată în urma publicarii materialului în care îl acuza pe premierul Nicolae Ciucă că a plagiat în teza de doctorat.

Într-un material publicat pe PressOne, jurnalista povestește pas cu pas ce s-a întâmplat după publicarea anchetei, vorbind despre amenințările care i s-au adus.

"În decurs de o lună am fost vizată de trei acțiuni distincte de amenințare, defăimare și intimidare – toate legate de munca mea de jurnalist de investigație. Una dintre acțiunile de defăimare și intimidare a fost făcută, potrivit potrivit probelor pe care le dețin, cu complicitatea unor persoane din instituții ale statului", a scris Emilia Șercan.

Citește și
Nicolae Ciucă
Jurnalista care îl acuză pe Ciucă de plagiat dă detalii despre “metoda copy paste” folosită de premier
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Jurnalista a precizat că prima amenințare a primit-o pe 19 ianuarie 2022, la o zi după publicarea materialului care îl viza pe premier.

“Pentru fiecare dintre aceste trei acțiuni de amenințare și denigrare am depus deja plângeri penale la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției București, dosarele penale fiind anchetate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 București, a Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București”, a continuat Șercan.

Fotografii de acum 20 de ani, pe site-uri pentru adulți

Jurnalista a mai spus că pe 16 februarie 2022 a primit un mesaj pe Facebook prin care i-au fost transmise 5 fotografii personale realizate în urmă cu aproximativ 20 de ani de logodnicul său de atunci.

“Fotografiile mă înfățișează într-un restaurant de la munte sau în ipostaze obișnuite, ce țin de rutina zilnică a fiecărui om care e la el acasă, în camera de baie, după duș, într-o ținută sumară. Am fost șocată, în seara de 16 februarie 2022, să constat că o persoană necunoscută deține fotografii personale ale mele, iar șocul meu a fost și mai mare când, tot în acea seară, am descoperit că acele fotografii au fost încărcate pe mai multe site-uri pentru adulți”, a scris jurnalista.

Șercan a povestit că fotografiile i-au fost sustrase dintr-un dispozitiv electronic și ulterior au fost încărcate pe respectivele platforme.

“Nu am trimis niciodată cuiva acele fotografii și nici nu le-am încărcat niciodată pe conturile respective. N-am conturi pe astfel de site-uri și nici nu accesez astfel de platforme”, a precizat ea.

“La ora 20:45, în data de 16 februarie, am făcut o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook Messenger pentru a avea dovada că cineva mi-a trimis respectivele fotografii”, a punctat ea.

Jurnalista a povestit că a trimis Poliției o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook, inclusiv includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.

Reacția Poliției

După acuzații Inspectoratul General al Poliției Române a venit cu precizări.

"La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au fost înregistrate 3 dosare penale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, de violare a vieții private și cel de-al treilea, privind tot săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private. Cele două dosare penale, referitoare la săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private, au fost reunite și ulterior a fost extinsă urmărirea penală, in rem, și pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, motiv pentru care a fost declinată competența, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, la data 14.03.2022", a transmis poliția. 

Reprezentanții IGPR spun că procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București efectuează cercetări, în anchetă proprie.

"La acest moment, la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, există în lucru doar dosarul penal referitor la amenințare, sub supravegherea procurorului, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, fiind efectuate activități specifice, în vederea identificarii autorului. 

În prezent, se așteptă un răspuns, într-un ordin european de anchetă, vital pentru continuarea activităților procedurale.

În ceea ce privește audiența persoanei în cauză, la conducerea Poliției Române, aceasta s-a concretizat într-o notă de audiență. De asemenea, tot în acest context, persoana în cauză a depus o nouă sesizare, la nivelul Direcției Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române", se arată în comunicat.

EI precizează că documentele astfel întocmite au fost înaintate unității de parchet competente, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, conform prevederilor Codului de Procedură Penală și ale Ordinului Comun M.A.I.-P.I.C.C.J. nr. 56/12/C/2014, pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidența unitară, circuitul sesizărilor penale și coordonarea administrativă a activităților dispuse organelor de poliție de către procuror.

"Precizăm faptul că organele de cercetare penală din cadrul instituției noastre efectuează activitățile dispuse de procuror, iau toate măsurile necesare și formulează propuneri corespunzătoare, cu operativitate și responsabilitate", transmite IGPR. 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Noi detalii privind doctoratul lui Nicolae Ciucă. Răspunsul Universității de Apărare pentru ȘtirileProTv
Noi detalii privind doctoratul lui Nicolae Ciucă. Răspunsul Universității de Apărare pentru ȘtirileProTv

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, marţi, la solicitarea ȘtirileProTv, că au fost inițiate demersurile legale ale Comisiei de etică universitară privind presupusul plagiat în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

Jurnalista care îl acuză pe Ciucă de plagiat dă detalii despre “metoda copy paste” folosită de premier
Jurnalista care îl acuză pe Ciucă de plagiat dă detalii despre “metoda copy paste” folosită de premier

La nici două luni, de când a devenit premierul României, Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat. Jurnalista Emilia Șercan spune că șeful guvernului ar fi copiat peste 40 de pagini, fără a cita sursele, în lucrarea sa de doctorat.

A început verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
A început verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, marţi, că a cerut Comisiei de etică universitară să verifice ”existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice”, în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

 

Press One: Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat
Press One: Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One, citat de News.ro.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.