A început verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

Ultima actualizare: 18-01-2022 17:59
Bruxelles: Premierul Ciucă, întrevederi cu preşedinţii Consiliului European şi CE şi cu secretarul general al NATO
youtube.com

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, marţi, că a cerut Comisiei de etică universitară să verifice ”existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice”, în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

 

”Urmare la informaţiile apărute în mass-media şi a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I", vă informăm că la nivelul instituţiei noastre au fost iniţiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate şi de etică universitară, cu privire la existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul «Dimensiunea angajării Armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale», susţinută de autorul tezei în anul 2003", a transmis, marţi, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, notează News.ro. 

Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat

Amintim că Press One susține că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

Cum a reacționat Iohannis în scandalul plagiatului

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți la amiază, că își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

Mai multe, șeful statului "consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit". 

Iohannis a transmis că nu va mai face alte comentarii pe acest subiect până la o decizie finală a instituțiilor abilitate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO