Elevii din România contestă decizia Ministerului Educației: ”O măsură profund discriminatorie”
Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, miercuri, un mesaj de protest față de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Reprezentații elevilor spun că MEC a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la cursuri online, deşi sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la internet.
”Sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet şi nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la aceste cursuri”, a transmis, miercuri, Consiliul Naţional al Elevilor, potrivit news.in.
Sursa citată a precizat că măsura adoptată este ”discriminatorie”.
”În contextul în care factorii decizionali au eşuat să asigure un cadru legal care să permită în timp util achiziţionarea infrastructurii necesare pentru elevi şi profesori, considerăm măsura adoptată profund discriminatorie şi atragem atenţia asupra faptului că ea facilitează comiterea de abuzuri precum folosirea absenţei ca mijloc de coerciţie”, a mai transmis Consiliul Naţional al Elevilor.
Ministrul Educaţiei a emis ordinul care cuprinde instrucţiuni pentru organizarea procesului educaţional pe durata suspendării cursurilor. Prezenţa online a elevilor şi cadrelor didactice va fi monitorizată de unităţile de învăţământ, iar evaluarea la unele module ar putea fi realizată online, cu proceduri prealabile realizate de Minister. Se vor face planuri de recuperare pentru cei care nu au putut participa la cursurile online.
Când s-ar putea redeschide școlile în România
Președintele Klaus Iohannis a anunţat, marți, că dacă numărul îmbolnăvirilor, şi mai ales cel al deceselor, se reduce, după 15 mai, am putea vorbi despre relaxarea măsurilor şi reluarea, treptată, a activităţii, inclusiv a școlilor.
La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea ca școlile să se redeschidă.
“Spre sfârşitul lunii mai şi poate începutul lunii iunie să ne gândim şi la partea şcolară, dar să ne gândim cu nişte precauţii şi cu nişte proceduri, în ce măsură vor veni, câte schimburi vor fi la şcoală, unde se vor intersecta copiii, exista biocide, există nişte măşti”, a spus Nelu Tătaru.
Sursa: News.ro
Etichete: klaus iohannis, Nelu Tataru, ministerul educatiei, consiliul elevilor,
Dată publicare:
22-04-2020 16:22