Elevi și studenți din Pitești au făcut viziere pentru medici, folosind imprimante 3D
Un grup de elevi şi studenţi din Pitești a găsit o modalitate de a se implica în lupta împotriva coronavirusului.
Pentru că tot nu mai merg la școală, tinerii au început să facă viziere cu ajutorul unor imprimante 3D, pe care le-au trimis apoi cadrelor medicale din Argeş.
Cea mai frumoasa recompensă a fost, pentru ei, să primească poze cu cei cărora le-au trimis vizierele, în timp ce le folosesc.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Trei elevi si trei studenti piteșteni, împreună cu profesorii lor şi câţiva voluntari, au decis că trebuie să ajute şi ei, cu ce pot. Şi cum ar fi putut să ajute mai bine, câtă vreme sunt într-o echipă de robotică, decât punând la treaba imprimantă 3D.
Când au aflat despre iniţiativa tinerilor, argeşenii le-au mai cumpărat alte 10 imprimante, aşa că, pentru a păstra distanţa socială, inimoşii tineri şi-au luat imprimantele acasă de unde vor munci în continuare.
Andrei Turcea: "Ideea ne-a venit în momentul în care am văzut pe mai multe grupuri de printare 3D că oameni din toată lumea s-au mobilizat, au început să vină cu modele de viziere 3D, cât şi să le printeze pentru cadrele medicale. Am considerat ca şi noi putem să facem asta, pentru medicii din România".
Bianca Barbu: "Cea mai rapidă şi eficientă metodă prin care am putea ajuta ni s-a părut imprimarea 3D de viziere, am pornit de la modelul pus la dispoziţie de către o firmă de imprimare 3D din Cehia".
Cum imprimarea unei singure viziere dura 2 ore, tinerii s-au gândit să îmbunătăţească procesul. Şi au găsit o metodă care le permite să facă o vizieră în doar o oră.
Bianca Barbu: "Cei care au primit aceste viziere sunt foarte recunoscători, ne-au trimis poze cu ei, purtându-le, iar zâmbetele de pe feţele lor ne motivează să continuăm ceea ce facem!"
Elevii spun că părinţii i-au susţinut de la bun început, şi le mai dau şi câte o mână de ajutor.
Săptămâna trecută au dus deja 200 de viziere cadrelor medicale din Argeş.