Ministrul Educației, Monica Anisie: Măsura de suspendare a cursurilor poate continua

Dată publicare: 16-03-2020 10:51
Dată actualizare: 16-03-2020 12:44


Monica Anisie

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a informat luni, într-o videoconferinţă, că măsura de suspendare a cursurilor poate continua.

Suntem conştienţi că în această perioadă nevoia de informare din partea autorităţilor către români trebuie accentuată, astfel încât să trecem cu bine de această situaţie. Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor noştri. Învăţarea este un proces continuu, pe care toţi trebuie să îl susţinem, indiferent de condiţiile speciale în care temporar ne putem afla", a afirmat Anisie, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, suspendarea cursurilor a făcut ca şcoala să se mute din sala de clasă în spaţiul de acasă.

Monica Anisie a amintit că MEC a încheiat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru proiectul "Teleşcoala".

"Cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noştri din clasele Corpului Didactic şi experţii e-learning din cadrul proiectului CRED. Am decis ca MEC să încheie şi un parteneriat cu Televiziunea Română. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lecţiile realizate de către ei la cât mai mulţi elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului 'Teleşcoala' să fie elevii care trebuie să continue pregătirea pentru examenele naţionale şi anume elevii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a", a precizat ministrul.

Sinteza declarațiilor ministrului Monica Anisie:

- Vom valorifica orice soluție pentru profesori și elevi. Clasa s-a mutat în spațiul de casă. Am lucrat pentru a identifica cele mai bune soluții pentru elevi și cadrele diactice.

- Cadrele didactice vor fi sprinijite de colegii noștri și de experții E-learnig.

- Suntem conștienți că nu în fiecare casă ajunge internetul. Am decis ca Ministerul Educație să încheie un parteneriat cu televisiunea Româmă.

- Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului Teleșcoala să fie elevii care continuă pregătirea, clasa a 8-a și clasa a 12-a.

Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând de miercuri şi până pe data de 22 martie, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Măsura ar putea fi prelungită, în funcţie de situaţie.

Recent, Monica Anisie a spuns că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de coronavirus.

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO