Efectele neasteptate ale Brexitului pe piata imobiliara din Romania. Agentii se pregatesc de exodul romanilor din Regat


Ultimul update: Sambata 23 Iulie 2016 07:49
Data publicarii: Miercuri 20 Iulie 2016 12:46
Categorie: Stiri actuale

Brexitul are efecte neasteptate pe piata imobiliara din Romania: multi dintre compatriotii nostri care lucreaza in Regatul Unit se gandesc sa-si cumpere si o proprietate in tara, sa aiba unde se intoarce.

Investitia trebuie facuta repede, spun specialistii, intrucat e posibil ca lira sterlina sa scada. Dezvoltatorul acestui cartier nou din Brasov a avut ideea de a face oferte speciale romanilor care lucreaza in Marea Britanie.

Oana Paun, reprezentantul dezvoltatorului imobiliar: "Cifrele furnizate de siteul nostru arata impresionant. Avem cresteri de aproape 70% din Marea Britanie. Colegii nostri chiar vor merge si vor prezenta acolo direct oferta noastra."

Printre cei care s-au interesat s-a aflat si Semida. Lucreaza ca profesoara in Birmingham de doi ani si acum a inceput sa-si planuiasca reintoarcerea. Nu se grabeste, dar vrea sa-si faca un plan B in cazul in care va fi nevoita.

Semida Piron: "Acum, dupa referendum si Brexit, cu atat mai mult dorim sa cumparam un apartament in Romania. Nu neaparat ca dorim sa ne intoarcem maine, ca am avea bagajele gata, ci pentru orice eventualitate."

Daca interesul, deocamdata teoretic se si concretizeaza in avansuri in bani, companiile imobiliare trebuie sa se gandeasca serios la extinderea proiectelor.

Marius Amariei, agent de vanzari: "Eram saptamana trecuta in concediu si incercam sa ma relaxez, dar nu puteam de mesajele de pe Facebook, pe mail pe Whatsapp, un val de mesaje de la clientii din Anglia."

Specialistii in piata imobiliara spun ca si investitiile in proprietati pot fi o varianta atractiva pentru cei care isi vad acum economiile topite de devalizarea lirei.

Razvan Calita, consultant imobiliar: "Cei care au facut economii in lire, in momentul de fata prefera investitii in proprietati imobiliare, case, apartamente urmand ulterior a le inchiria sau a le vinde dupa o anumita perioada."

Specialistii spun ca rata de profit a unei proprietati imobiliare poate fi intre 6 si 12 la suta. In plus, mai toate agentiile imobiliare ofera si servicii de administrare pentru cei care doresc sa-si inchirieze proprietatile, cata vreme nu le folosesc.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO