Oficialii se balbaie, noi nu stim ce sa mancam. E.coli omoara oameni, desi vine de nicaieri
Ce sa fie, ce sa fie? se intreaba autoritatile sanitare, chiar si dupa aparitia unei noi teorii privind sursa contaminarii cu E.coli.
Desi oficialii germani anuntau ieri, ca bacteria ucisaga ar putea proveni de pe germeni de fasole si alte legume folosite in salate, si produse langa Hamburg, astazi bajbaie din nou.
Nici ipoteza aceasta, nu mai e suta la suta valabila: rezultatele preliminarii sunt negative. Autoritatile noastre incep si ele teste.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Forbes: In 5 ani masinile vor vorbi intre ele. VIDEO
Pentru ca investigatiile germanilor au aratat o posibila legatura intre semintele de fasole, linte, brocoli si valul de imbolnaviri, medicii sanitar-veterinari de la noi au prelevat 8 esantioane de grau si linte incoltita. Seminte gata ambalate, pe care ,rareori, consumatorii obisnuiesc sa le spele.
Avocatul Monicai: Irinel a rapit-o pe micuta Irina de la gradinita
Semintele de fasole, linte sau grau au nevoie de 2 lucruri ca sa germineze: caldura si umiditate. Exact acei 2 factori care ajuta bacteria E.coli sa se dezvolte. Chit ca aceste seminte se consuma crude, medicii insista sa le clatim inainte sa ajunga in supe, salate sau pateuri.
Pana maine cand vor fi gata rezultatele preliminare la semintele germinate, sefii de la agricultura ne asigura ca putem manca linistiti legumele.
Ministrul agriculturii spune ca nu exista pericol in acest moment.
Inna, cu fanii pe rochie si cu lenjeria intima la vedere pe covorul rosu. FOTO
Pana vor descoperi germanii unde isi are "obarsia" bacteria E.coli, unii producatori romani pierd o caciula de bani. Sute de tone de castraveti mustesc la serele de langa Bucuresti. Dupa ce au fiert 5 zile in suc propriu, azi dimineata au fost incarcati in remorci, spre groapa de gunoi.
Castravetii in putrefactie sunt striviti cu un escavator. In depozitele frigorifice asteapta alte 1000 de tone care se vor strica probabil. Producatorii nu le pot dona din cauza birocratiei, dar si pentru ca unii primari din Ilfov refuza pur si simplu sa imparta in cantine si camine legumele.
Oficialii de la Comisia Europeana le promit despagubiri producatorilor. Cea mai mare asociatie de fructe si legume anunta insa ca va inchide firma inainte sa primeasca cei 247.000 de mii de euro.
In toata aceasta nebunie, oficialii germani care monitorizeaza criza si rasadurile par la fel de confuzi ca in prima zi si cuprinsi de un spirit "hamletian.."
E cert, totusi, ca 23 de oameni au murit in Europa, iar peste 2 mii s-au imbolnavit din cauza unei forme agresive a bacteriei E.coli.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacterii, castraveti, e-coli, exporturi de legume,
Dată publicare:
06-06-2011 19:12