Medicii germani incearca marea cu degetul. Tratament inovator pentru cazurile de infectie cu E.coli

Ultima actualizare: 25-10-2012 23:17
Medic

Medicii germani recurg la un tratament inovator pentru cele mai grave cazuri de contaminare cu bacteria E.coli, testand un medicament folosit de cativa ani pentru tratarea unei boli de sange rare.

"Primele tratamente au fost incepute cu circa opt zile in urma", a anuntat Agentia franceza de securitate sanitara.

"Nu este nimic experimental; este o decizie luata in logica actualelor cunostinte stiintifice", a apreciat Chantal Loirat de la spitalul Robert Debre din Paris, adaugand ca "nu a vazut niciodata o epidemie de o asemenea gravitate".

"Este un medicament revolutionar pentru aceasta boala", a afirmat dr. Veronique Fremeaux-Bacchi, de la spitalul Georges Pompidou din Paris.

In prezent, medicii germani evalueaza utilizarea medicamentului si la pacientii cu sindrom hemolitic uremic atipic, de origine infectioasa. "Pentru aceste forme genetice, multe date sugerează că ar fi vorba despre un progres enorm. De circa un an, s-a pus problema utilizarii medicamentului pentru formele cele mai grave de sindrom hemolitic uremic (in special cu extensii neurologice), legate de infectarea cu E.coli enterohemoragica", a afirmat Loirat.

Epidemia izbucnita in Germania este provocata de bacteria Escherichia coli enterohemoragica de un tip rar (E.coli O104:H4). Cea mai grava complicatie a bolii este sindromul hemolitic uremic (SHU), care este tratat in mod conventional cu transfuzii sau dializa, pentru compensarea deficientelor provocate de toxine.

Castravetele e nevinovat. Germania anunta astazi oficial sursa contaminarii cu E.coli

Tratament pentru E.coli. Marturia unei femei din Germania care a supravietuit

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO