Dramă sfâșietoare: o familie întreagă internată cu Covid-19 în același salon își plânge un mort. Tatăl, infectat de fiu

×
Codul embed a fost copiat

În lupta cu pandemia de Covid-19, autoritățile au anunțat joi cel mai mare număr de noi îmbolnăviri, cei mai multi pacienți la ATI și cel mai mare număr de decese. 98 de români au murit, în ultimele 24 de ore, răpuși de noul coronavirus.

București și Alba rămân în scenariul roșu și li se alătură Clujul, care a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Situația cea mai gravă este însă în Capitală. Spitalele sunt pline, iar Centrul de Comandă transferă pacienți în alte județe.

Cadrele medicale sunt epuizate, după șapte luni de pandemie.
98 de familii își plâng rudele răpuse de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Majoritatea aveau și alte boli associate, însă sunt și cazuri despre care medicii spun că ar mai fi trăit ani mulți dacă nu s-ar fi infectat cu SARS COV 2.

Citește și
Harta cazuri confirmate pe judeţe
Alba, Bucureşti şi Cluj au o incidenţă a cazurilor de peste 3 la mie
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Trei dintre cei decedați, de pildă, nu aveau alte boli. Doar infecția cu noul coronavirus le-a fost fatală.

Dr. Beatrice Mahler: ”Organismul este copleșit de acea furtună de citochine, de procese de coagulare, de procese de hemoragie secundară, epuizării factorilor de coagulare, este o luptă pe care o dăm cu un inamic pentru care nu avem un tratament”.

Dr. Virgil Musta: ”Am avut o familie care au stat toți în același salon și unul a decedat, vă dați seama psihic ce au avut în suflet ceilalți, cu atât mai mult cu cât contaminarea, era un tată, de la copil și copilul și-a dat seama că din cauza lui a murit. Nu au putut participa nici măcar la înmormântare”.

Secțiile de terapie intensivă sunt pline. 10.354 de pacienți sunt internați

Secțiile de terapie intensivă sunt pline, iar cei care au văzut moartea cu ochii vorbesc despre coșmarul trăit în zilele de spitalizare, când virusul le lua și ultima gură de oxigen.

În București sunt 12 spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și toate sunt pline. Mai mulți bolnavi depistați pozitiv la Spitalul Floreasca nu pot fi transferați pentru că nu mai sunt locuri.

Dr. Beatrice Mahler: ”Marți, miercuri chiar și azi numărul de pacienți pe care îi vedem este peste 100 de pacienți confirmați care vin la evaluare în afara pacienților din secție care sunt extrem de dificili. Ieri au fost 10 internări și două externări pur și simplu paturile s-au ocupat în câteva ore”.

Zilnic, 250 de pacienți sunt transportați de ambulanțele SMURD în spitalele din Capitală și din țară.

Internările sunt coordonate prin Centrul de Comandă de la Ciolpani, iar găsirea unui loc în secțiile de terapie intensivă este cea mai mare problemă.

Spitalul Colentina deschis recent pacienților cu COVID e deja plin, la fel și Malaxa.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri noi, cel mai mare număr de până acum. București și Alba rămân în scenariul roșu, iar lor li se alătură și Cluj unde purtatul măștii devine obligatoriu și în spatiile deschise, iar școlile s-au închis.

În Brașov s-au impus restricții după ce rata de infectare a ajuns la 2,23 la mia de locuitori. Oamenii sunt obligați să poarte masca și în aer liber.

 

Medicii sunt epuizați, după 7 luni de pandemie: ”Nu mai facem față”

 

Medicii din spitalele care tratează pacienți cu COVID sub epuizați și cer ajutor. Care însă întârzie să apară.

Doar pacienții care le lasă mesaje de mulțumire mai reușesc să le aducă zâmbetul pe buze.

Dr. Cosmina Magdău, pneumolog: ”Numărul de cazuri a crescut, noi am rămas aceiași, nu vine nimeni să ne ajute, să ne întrebe dacă mai reușim, numărul de cazuri de Covid cad peste noi, deja sunt mult mai multe, nu mai facem față”.

În secțiile de terapie intensivă sunt 778 de pacienți în stare gravă care au nevoie de oxigen sau sunt ventilați mecanic.

Ioan Gârboni este directorul Filarmonicii din Timișoara și după două zile de la internare a ajuns în secția de terapie intensivă pentru că a făcut o formă gravă a bolii. Acum e acasă, însă are nevoie de oxigen.

După șapte luni de pandemie, SARS COV 2 lovește în cele mai vulnerabile sectoare ale țării noastre: sănătatea și educația.

România trece printr-un examen și fiecare zi aduce noi subiecte grele de rezolvat. Capitala e sufocată de numărul mare de pacienți, iar medicii epuizați din toată țara cer ajutor.

Vorbim deja de aproape 200.000 de români infectați cu SARS COV 2 de la debutul pandemiei.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați acasă
Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați acasă

Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați acasă, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care a fost adoptată joi de Guvern.

Alba, Bucureşti şi Cluj au o incidenţă a cazurilor de peste 3 la mie
Alba, Bucureşti şi Cluj au o incidenţă a cazurilor de peste 3 la mie

În București incidența este de 3,31, în Alba de 3,37, iar în Cluj de 3,05. Foarte aproape de pragul care declanșează noi măsuri la nivel local contra coronavirusului se află și județul Harghita, cu 2,97.

Timișoara este aproape de scenariul roșu. Prefect:
Timișoara este aproape de scenariul roșu. Prefect: "Este o chestiune de ore"

Prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, a declarat că în Timişoara "este o chestiune de ore" până când municipiul va intra în scenariul roşu, având în vedere că, joi dimineaţă, indicele de infectare este de 2,92 la mia de locuitori.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.