Dosarul în care Dragnea a fost condamnat, amânat. Șeful PSD ar putea avea un alt complet

×
Codul embed a fost copiat

Procesul lui Liviu Dragnea în dosarul ''Bombonica'' se amână din nou. Şi tot din pricina completului de 5 judecători, care trebuie să îi decidă soarta după ce prima instanţă l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Cum între CSM şi Înalta Curte au apărut puncte de vedere contrare, întreg corpul de magistraţi al instanţei supreme va trebui să decidă cine îl judecă pe Dragnea: instanţa trasă la sorţi în decembrie sau cea stabilită în ianuarie?

Dosarul „Bombonica" a fost amânat luni pentru a cincea oară în ultimele luni, iar judecata în apelul declarat printre alţii de Liviu Dragnea ar putea începe abia peste o lună.

Nici până acum nu este clar dacă procesul trebuie judecat de instanţa trasă la sorţi anul trecut în decembrie, după ce Curtea Constituţională a decis că toate completurile de 5 judecători ar fi fost nelegal compuse, ori de noua instanţă trasă la sorţi luna aceasta. Cert este ca magistraţii aleşi în decembrie nu au administrat probe la dosar.

Disputa urmează să fie tranşata în 31 ianuarie de către secţiile unite ale Înaltei Curţi, care vor decide ce se va întâmpla în continuare.

Citește și
Raluca Turcan
Raluca Turcan: Toader îi oferă lui Dragnea garanția că va scăpa de condamnare
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Mulţumit de instanţa ce a fost trasă la sorţi în luna decembrie, Liviu Dragnea nu concepe ca dosarul în care a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare să fie preluat de completul tras la sorţi în 2019. Aşa că dacă pe 31 ianuarie întreg corpul de magistraţi va hotărî împotriva aşteptărilor sale, liderul PSD se gândeşte să ceară din nou ajutorul Curţii de Apel Bucureşti, instanţă ce a mai anulat acum câteva luni un complet de 5 ce trebuia să decidă soarta dosarului ”Bombonica”.

Din aceleaşi motive, nu s-au putut judeca nici contestaţiile în anulare formulate de inculpaţi care au fost deja condamnaţi definitiv, dar care graţie deciziei Curţii Constituţionale pot obţine anularea pedepselor şi rejudecarea apelurilor.

Dosarul preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, aflat şi el în apel după ce în prima instanţă a fost achitat pentru acuzaţia de mărturie mincinoasă, este programat lunea viitoare. Cel mai probabil va fi amânat până după hotărârea secţiilor unite.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Surse: Şedinţă a coaliţiei de guvernare. Întâlnire între Dragnea și Tăriceanu
Surse: Şedinţă a coaliţiei de guvernare. Întâlnire între Dragnea și Tăriceanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se întâlnesc luni, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.

Raluca Turcan: Toader îi oferă lui Dragnea garanția că va scăpa de condamnare
Raluca Turcan: Toader îi oferă lui Dragnea garanția că va scăpa de condamnare

Referindu-se la ordonanța anunțată de ministrul Justiției, Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL spune, că Tudorel Toader îi oferă liderului PSD Liviu Dragnea garanția că va scăpa de condamnarea din Dosarul Referendumului.

USR, după OUG anunţată de Toader: Dragnea
USR, după OUG anunţată de Toader: Dragnea "scapă de condamnarea în dosarul Referendumul"

USR afirmă, după OUG anunţată de ministrul Justiţiei privind contestarea deciziilor date de completuri nelegal constituite, că "istoria se repetă" şi că Liviu Dragnea "scapă de condamnarea în dosarul Referendumul".

USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI
USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI

Deputatul USR Stelian Ion afirmă că există câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR de miercuri, privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament, pe tema protocoalelor secrete încheiate cu SRI.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.