Cati bani vor incasa familiile celor doi militari romani, care au cazut la datorie in Afganistan
Unul dintre sicrie va merge la Constanta, celalalt, la Alba Iulia, orase unde familiile tinerilor asteapta impietrite de durere.
Eroii sunt plansi cu decenta si cu multa discretie. Au facut parte din grupul naval al fortelor speciale, iar superiorii lor nu spun o vorba despre misiunea in care au pierit.
Maistrul militar Claudiu Popa si plutonierul Adrian Postelnicu sunt plansi de apropiati discret, asa cum si-au si trait viata. La usa lui Adrian a fost asezata o lumanare.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
In prezent se stiu prea putine lucruri despre cei doi. Erau casatoriti, au urmat o cariera militara si faceau parte din grupul naval al fortelor speciale.
Pentru ca erau extrem de buni, Claudiu Popa si Adrian Postelnicu au fost selectati sa plece in Afganistan alaturi de o elita a armatei romane, aflata sub comanda directiei de informatii militare.
Se pare ca in momentul tragediei cei doi se aflau intr-o celula de cercetare terestra in zona de est a Afganistanului, cand o bomba artizanala cu fir a fost detonata de insurgenti.
Nu se stie daca romanii insoteau un convoi pentru care trebuiau sa asigure securitatea, daca ofereau protectie civililor afgani, ori se aflau intr-o misiune de lupta. Toti se feresc sa dea detalii.
"Militarii acestia mor de cele mai multe ori in anonimat, pentru ca nimeni nu stie misiunea pentru care ei s au dus acolo si nici nu poate fi vorbe despre a se poate face publicitate... sunt lucruri care nu pot fi spuse.", precizeaza Decebal Ilina, sef al Directiei de Informatii a Armatei.
Din aceasta structura speciala a armatei romane fac parte si militarii "invizibili", cei care pleaca in misiuni nedezvaluite nici macar familiilor lor.
Datorita calitatilor exceptionale, acesti soldati executa misiuni sub acoperire. Cunosc limba si cultura afgana, sunt infiltrati printre civili si sunt capabili sa culeaga informatii pretioase pentru prevenirea atacurilor insurgentilor.
Insa reusita unor astfel de misiuni, dar si securitatea acestor militari si a familiilor lor, depinde de discretie, asa ca nu vom stii niciodata cu adevarat detaliile misiunilor in care militarii romani si-au pierdut viata
Aceste vieti au insa un ingrat pret al mortii. Cei din familie vor incasa 80 de mii de euro din polita de asigurare plus 100 de solde compensatorii.