Doi angajati ai Centrului de Transfuzii din Craiova, retinuti. Politistii i-au prins in flagrant vanzand pungi cu sange
Cei doi angajati ai Centrului de Transfuzii Craiova suspectati ca vindeau pungi cu sange pacientilor, pentru operatii, au fost retinuti.
Cei doi angajati ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova suspectati ca vindeau pungi de sange catre apartinatorii pacientilor ce urmau sa fie operati au fost retinuti, in noaptea de miercuri spre joi, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Dolj.
Asistentul Cristian Cosmin Magaon, in varsta de 24 ani, si registratorul Mihaela Oprisan (33 ani) au fost audiati, miercuri, mai bine de opt ore de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, iar la finalul acestora magistratii au decis retinerea celor doi pentru o perioada de 24 ore. Joi, cei doi vor fi dusi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva, fiind suspectati de luare de mita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ancheta aduce in atentie noi probleme in sistemul de sanatate. Avem prea putini donatori, iar din aceasta cauza apare si specula. Rudele bolnavilor sunt atat de disperate incat platesc oricat doar ca sa ii salveze pe cei dragi. Altii fac apeluri pe retelele de socializare.
CAMERA ASCUNSA
"- Si eu sunt aici sa astept sange.
- Eu cum trebuie sa procedez?
- Mergeti la baietii aceia vedeti ce zic.
- Pai ei doneaza pentru un bolnav.
- Eu nu pot sa va ajut pentru ca am donat luna trecuta...va duceti intrebati daca doneaza pentru cineva anume si ii rugati sa va treaca pe numele dumnevoastra."
Asa se negociaza viata la Centrul de Transfuzii din Craiova. Statisticile arata ca doar doi la suta dintre donatori vin benevol. Ceilalti se prezinta special ca sa ajute rude sau prieteni.
Donator: "Tatal prietenului meu este internat in spital si urmeaza sa fie operat si am fost intrebati daca putem dona."
Sangele donat de bunavoie in acest centru, ajungea la cei doi angajati care au fost retinuti pentru luare de mita. Fara pic de jena acestia vindeau o punga si cu 200 de lei.
Donator: "Nu e frumos din partea lor, noua ne da sapte bonuri. Nici nu mai iti vine sa donezi, sa dea domne la bolnavi, nu pe sub mana."
Lipsa sangelui ramane o problema de actualitate in Romania.
Adriana Turculeanu, director Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova: "Am avut zile cu 15 donatori, este inadmisibil. Obtin 2, 3 unitati, dar cate sunt?! Nu imi ajung nicio zi. Cate o unitate la un pacient. Macar 300 ar trebui, incercam sa onoram urgentele si apoi pacientii cronici sa-i amanam."
In unele situatii, cei care au nevoie de sange fac apeluri pe retelele de socializare. Un caz recent vine de la Oradea, unde sute de oameni au vrut sa salveze o fetita bolnava de leucemie. Asadar daca nu au o cauza care sa ii faca sa rezoneze romanii reactioneaza mai greu. Asa a fost posibil si cazul de la Craiova. Acum autoritatile incearca sa afle daca cei doi angajati retinuti aveau sau nu complici.
Sursa: Pro TV
Etichete: ancheta, craiova, politie, arest, DGA, sange, flagrant, transfuzii,
Dată publicare:
16-03-2017 09:56