Doar opt zile a fost deschisă anul acesta pârtia Cocoș. Cât a încasat primăria

Ultima actualizare: 19-01-2019 09:17

Doar opt zile a durat anul acesta sezonul de schi pe pârtia Cocoş, din Bistriţa, amenajată cu 5 milioane şi jumătate de euro, pentru care oraşul s-a îndatorat pe 20 de ani.

Pârtia se află la o altitudine prea mică, iar zăpada se topeşte imediat. În cei trei ani de când a fost gata, pe pârtia "Cocoş" s-a mai schiat anul trecut două săptămâni.

Pe pârtia "Cocoș" zăpada a început să se topească imediat după ce a fost deschisă acum o săptămână. În multe locuri se vede deja pământul. Instalaţiile de urcat pe cablu şi tunurile de zăpadă au fost oprite iar astăzi cei care iubesc sporturile de iarnă nu au mai putut să coboare cu schiurile prin noroi.

Schior: "Din păcate e cam cald astăzi şi nu funcţionează instalația. În partea de sus e deja galbenă şi ar trebui să fie puţin mai frig ca să poată fi folosită corespunzător."

Finalul era previzibil. Pârtia din Bistriţa este amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară iar în zonă temperaturile sunt destul de ridicate iarna şi nu permit să se depună un strat gros de zăpadă.

Localnic: "E gata zăpada. Aici zăpada se duce în trei zile... ce să faci."

Localnic: "Măcar să fi funcţionat 30 de zile sau o lună şi jumătate, aici a fost o greşeală a primăriei."

Localnic: "Bani aruncaţi, banii ăia mai bine îi dădea la copii, făcea ceva."

În săptămâna cât a fost deschisă, la instalaţiile de transport pe cablu de pe pârtia Cocoș s-au vândut aproape 3.500 de bilete iar primăria a încasat 100.000 de lei.

Pârtia a costat însă 5 milioane şi jumătate de euro iar ca să o realizeze primarul din Bistriţa a îndatorat oraşul pentru 20 de ani.

În plus, autorităţile cheltuiesc în fiecare lună pentru întreținerea ei aproape zece mii de euro.

Deşi investiţia nu este rentabilă, primarul Ovidiu Creţu vrea să cumpere anul acesta cu 500.000 de euro noi tunuri de zăpadă - ca să îşi îndeplinească visul de acum trei ani.

Primarul din Bistriţa a refuzat să comenteze situaţia. A trimis - în schimb - un comunicat în care anunţă că va redeschide pârtia dacă va ninge şi se va depune un strat gros de zăpadă.

Localnicii sunt supăraţi că s-au cheltuit atâţia bani cu pârtia, bani cu care puteau fi modernizate reţele de apă şi canalizare.

Localnic: "Apa nu-i, gaz nu-i, nimic nu-i, nici la şcoală. S-a promis demult, dar nu a făcut nimeni nimic.Primarul a investit acolo la schi şi na, ce a făcut? Că au venit oamenii să se dea pe schi şi şi-au stricat schiurile."

Oamenii se plâng şi de lipsa locurilor de parcare, de patru ori mai puţine decât numărul mașinlor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO