DNA il cerceteaza pe Adrian Severin si pentru prezentarea de documente sau declaratii false


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2013 07:11
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2013 16:32
Categorie: Stiri actuale
Adrian Severin

DNA a extins cercetarile in dosarul de coruptie al lui Adrian Severin si a dispus urmarirea penala pentru folosirea sau prezentarea de documente false, in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor europene.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca procurorii au extins cercetarile in dosarul in care fata de europarlamentarul Adrian Severin se fac acte de urmarile penala pentru luare de mita si trafic de influenta.

In acest dosar, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Severin pentru o noua infractiune, respectiv cea de "folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata", a precizat, joi, DNA intr-un comunicat de presa.

Potrivit Ordonantei de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori, in perioada 2007 - 2010, Adrian Severin "a folosit si a prezentat in Parlamentul European documente, declaratii false sau inexacte, contrar reglementarilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputaților in Parlamentul European - Decizia Biroului din 19 mai 2008 si 09 iulie 2008)".

Documentele prezentate se refera la o serie de contracte de consultanta incheiate cu sase societati comerciale romanesti, "infiintate cu scopul de a justifica prestari de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanta", sustin procurorii DNA.

"In felul acesta, invinuitul Severin Adrian a inlesnit unor persoane apropiate obtinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European", noteaza procurorii in documentul citat. In aceasta cauza se fac acte de urmarile penala si fata de alte persoane, a precizat sursa citata.

Sursa: Mediafax

Adrian Severin, despre condamnarea fostului eurodeputat austriac:
Adrian Severin, dupa ce a fost audiat la DNA:
Procurorii au extins cercetarile in cazul lui Severin, acuzandu-l de declaratii false
VIDEO PROTVPLUS.RO