Adrian Severin, ieşit de un an din închisoare, îl critică pe ministrul Justiţiei. "Ruşine"

07-04-2019 12:58

Adrian Severin

Duel în postări pe Facebook între ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi fostul ministru şi europarlamentar Adrian Severin, eliberat condiţionat în februarie 2018.

"În lipsă de argumente ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Rușine! Am interesul edificării unei justiții echitabile. Opusul celei păstrate de Dl Toader", a scris Adrian Severin duminică pe Facebook. Duminică dimineaţă, fostul europarlamentar postaseun alt mesaj: "Dacă o problemă urgentă nu este soluționată urgent de un decident impotent, laș, tranzacționist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Așa ne învață filosoful Tudorel".

Ministrul Justiţiei i-a replicat, tot duminică, pe Facebook: "La cate interese are in justitie, mai nou vorbeste/ ma critica/ si un anume Severin !"

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de ICCJ, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Adrian Severin a fost eliberat în februarie anul trecut

Severin a fost eliberat condiţionat în 28 februarie 2018 după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

În decembrie, Severin declara, pe tema justiţiei: "în ceea ce priveşte amnistia şi graţierea, pentru că se discută enorm de acest subiect, eu am spus că pe mine nu mă interesează, dar pentru că subiectul este fierbinte vreau să spun că amnistia şi graţierea este absolut necesară pentru liniştirea spiritelor în societatea românească, pentru revenirea la o atmosferă calmă în societatea românească şi aş mai adăuga că este absolut necesară magistraţilor, judecători şi procurori, care vor răspunde într-o zi pentru abuzurile pe care le-au făcut.

Eu nu am niciun fel de sentiment de revanşă şi cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să se liniştească, să tragem linie - am greşit, unii, alţii, mai mult, mai puţin. Haideţi să ne împăcăm, unii au fost condamnaţi, unii şi-au ispăşit pedeapsa, pe drept, pe nedrept, nu mai putem face diferenţa. Sigur că unii sunt vinovaţi, au făcut lucruri rele, alţii ştim că sunt nevinovaţi, s-a dovedit că sunt nevinovaţi.”

Severin a criticat în trecut şi Comisia de la Veneţia, în care este membru şi Tudorel Toader.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO