DNA cere permisiunea autorităților din Madagascar pentru a-l ancheta pe Radu Mazăre într-un alt dosar
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, vineri, solicitarea DNA Constanța de a cere autorităților din Madagascar să își dea acordul pentru începerea urmăririi penale a lui Radu Mazăre într-un dosar de abuz în serviciu.
"Admite solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Constanţa. Sesizează Ministerul Justiţiei din România în vederea formulării solicitării către autorităţile din Republica Madagascar, referitoare la obţinerea consimţământului în vederea efectuării urmăririi penale şi a eventualei judecăţi a suspectului Mazăre Radu Ştefan în cauza ce formează obiectul dosarului nr.204/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu" a transmis, vineri seară, ICCJ.
Radu Mazăre a fost adus în ţară, în 20 mai, din Madagascar, unde se afla de aproximativ un an şi jumătate. Fostul edil este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde are de executat o pedeapsă de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Conform legii, Mazăre nu poate fi judecat sau cercetat penal în alte dosare față de cel pentru care a fost extrădat.
„Persoana predată ca efect al extrădării nu va fi nici urmărită, nici judecată, nici deţinută în vederea executării unei pedepse, nici supusă oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădarea”, potrivit articolului 74 din legea 302/2004.
Fostul edil are multiple condamnări în România. El mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul “Polaris”, dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.