DNA a gasit in fisetul Mihaelei Iorga ceasuri scumpe si suma de 398.000 lei. Prima reactie a procurorului


Ultimul update: Duminica 23 Iulie 2017 07:34
Data publicarii: Joi 20 Iulie 2017 14:47
Categorie: Stiri actuale
Procuror Mihaela Iorga

DNA spune ca a sesizat IJ in cazul procurorului Iorga dupa ce in fisetul ei au fost gasite 398.000 lei si ceasuri scumpe.

Ea a sustinut ca se incearca decredibilizarea sa. ”Am afirmat si sustin in continuare ca nu mi s-a permis participarea la inventarierea lucrarilor pe care le-am avut in lucru. Cu privire la acele bunuri (bani, ceasuri, stilou - n.r.), care ar fi fost gasite in biroul meu, spun ca dosarul a fost instrumentat de mine cu un alt procuror, iar aceste bunuri au fost ridicate la perchezitii si urmau sa fie confiscate. S-a hotarat ca ele sa ramana intr-un fiset incuiat al unui politist, nu este al meu”, a declarat procuroarea Moraru-Iorga, la Antena 3, relateaza news.ro.

”Nu am fost lasata sa intru in birou”, a subliniat procuroarea. De asemenea, procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga a declarat ca sectia a II-a a DNA, acolo unde ea a lucrat, ”nu are un birou de corpuri delicte” si nu are unde sa pastreze aceste obiecte, precum bani, ceasuri ori alte bunuri. Intrebata de ce crede ca s-a ajuns in aceasta situatie, procuroarea Moraru-Iorga a raspuns: ”Cu siguranta, pentru ca incearca sa ma decredibilizeze”.

DNA sustine ca a sesizat Inspectia Judiciara in cazul procurorului Mihaela Iorga dupa ce intr-un dosar din fisetul acesteia a fost gasita suma de 398.000 de lei si un proces-verbal intocmit de procuror, act in care nu erau justificati banii, care nu ar fi provenit din fondul de flagrant al DNA. De asemenea, in dulapul procurorului DNA ar mai fi fost gasite ceasuri de valoare si un stilou scump.

Potrivit DNA, ceasurile si stiloul gasite in fisetul procurorului Mihaela Iorga au fost ridicate in urma unor perchezitii, dar nu au fost inregistrate in registru si nici depuse la camera de corpuri delicte a DNA.

"Intr-un dosar aflat in lucru au fost identificate bunuri (ceasuri evaluate la 67.631,49 de lei si un stilou in valoare de 8.117 lei) ridicate cu ocazia unei perchezitii care nu au fost inregistrate in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte. Verificand evidentele sectiei, se constata ca bunurile au fost ridicate cu ocazia unei perchezitii domiciliare efectuate in cursul urmaririi penale la un inculpat care a fost trimis in judecata. In rechizitoriu, este mentionat procesul-verbal de aplicare a sechestrului pentru opt ceasuri si un stilou, identificate cu marca si serie constructiva (ceasuri evaluate la 67.631,49 lei si stiloul 8117 lei), cu precizarea ca acestea au fost depuse la camera de corpuri delicte a DNA, fapt ce nu corespunde adevarului, deoarece, asa cum am mentionat, bunurile au fost gasite in biroul doamnei procuror”, se arata intr-un raspuns al DNA la o solicitare transmisa de Digi24.

DNA mai sustine ca intr-un dosar din fisetul procurorului a fost gasita si suma de 398.000 de lei si un proces-verbal intocmit de procuror, iar in acest act nu erau justificati banii, care nu ar fi provenit din fondul de flagrant al DNA.

Un alt motiv de sesizare a Inspectiei Judiciare in cazul Mihaelei Iorga este acela ca intr-o cauza penala, in care erau cercetate mai multe persoane, a solicitat si obtinut declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului necesar urmaririi penale fata de una dintre persoane, iar dupa obtinerea avizului a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana respectiva la o zi dupa implinirea termenului de prescriptie, "imprejurare care genereaza consecinte asupra intregii cauze”.

In 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a avizat revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitarii adresate de catre sefa DNA Laura Codruta Kovesi, iar a doua zi Kovesi a semnat revocarea celor doi.

Procurorul Mihaela Moraru Iorga declara, la iesirea de la CSM, unde a fost audiata la Sectia pentru procurori, ca tensiunea dintre ea si procurorul sef a parut din cauza faptului ca a refuzat sa dea curs unor solicitari, dand exemplu un dosar in care Kovesi a cerut ca Elena Udrea sa fie retinuta, insa ea a impus masura controlului judicar.

Directia Nationala Anticoruptie preciza, intr-un raspuns transmis la solicitarea News.ro, ca procurorii Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga, pentru care sefa institutiei a cerut revocarea in 29 iunie, nu mai indeplinesc conditia bunei reputatii pentru a fi procurori in cadrul DNA, asa cum rezulta din Codul Deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Ulterior, procurorii DNA Mihaela Iorga, Doru Tulus si Marin Nicolae au sesizat Inspectia Judiciara, acuzand ca procurorul sef al DNA se implica in ancheta privind inregistrarea unei sedinte a DNA, facand presiuni asupra procurorilor si solicitand teste cu detectorul de minciuni.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO