Ce se va intampla cu elevii din Dambovita eliminati de la Bac pentru scrisuri diferite. FOTO cu lucrarile

Ultimul update: Vineri 14 Iulie 2017 00:40
Data publicarii: Marti 11 Iulie 2017 19:17
Categorie: Bacalaureat 2018
elevi

S-a incheiat ancheta in Dambovita, unde doi elevi au aflat abia cand s-au afisat rezultatele, ca au fost eliminati din examen pe motiv de frauda.

Corpul de control al ministrului Educatiei a stabilit ca lucrarile celor doi candidati din judetul Dambovita care aveau doua scrisuri diferite contin semne distinctive, mentinand decizia de eliminare din examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisa la disciplina Istorie. Notele obtinute de ambii candidati la celelalte doua discipline de examen vor fi recunoscute. Ambii candidati pot insa sustine proba Istorie in sesiunea din august, fiindu-le ridicata interdictia de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului, anunta marti Ministerul Educatiei.

FOTO CU LUCRARILE ELEVILOR

Lucrările la proba la Istorie de la BAC ale celor doi elevi dâmbovițeni excluși din cauza suspiciunii de fr... by Bogdan Enache on Scribd

O echipa de control a Ministerului Educatiei Nationale a facut vineri, 7 iulie si luni, 10 iulie, o serie de verificari la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din Bucuresti, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu si Colegiul National „I.L. Caragiale” din Moreni (ambele din judetul Dambovita), unde au sustinut examenul cei doi elevi.

Controlul a avut ca tematica verificarea respectarii prevederilor legale privind organizarea si desfasurarea examenului national de Bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2017. Verificarile au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidati din judetul Dambovita ale caror lucrari au fost trimise spre evaluare in municipiul Bucuresti, anunta, marti, Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.

In urma analizei documentelor puse la dispozitie, echipa de control apreciaza ca cele doua lucrari au toate aparentele unor lucrari autentice, redactate de cei doi candidati in timpul probei de examen fara alte interventii ulterioare, insa prezinta semne distinctive ce constau in scrierile/grafiile total diferite folosite in redactarea lor.

"Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „inscrierea numelui candidatului pe foile tipizate in afara rubricii care se sigileaza,precum si orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrarii, atrag dupa sine anularea lucrarii scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atat in centrul de examen, cat si in centrul de evaluare, de catre persoanele din comisie care sesizeaza semnele distinctive, iar decizia se ia de catre presedintele comisiei, dupa consultare cu comisia judeteana/a municipiului Bucuresti”, aprecizat reprezentantii ministerului.

In acest context, echipa de control a propus ca absolventii sa fie eliminati de la proba Istorie, dar sa fie recunoscute examenele promovate si totodata sa poata sustine proba istroie in sesiunea din toamna.

Astfel, corpul de control a decis mentinerea pentru ambii candidati a eliminarii din examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisa la disciplina „Istorie”., recunoasterea notelor obtinute de ambii candidati la celelalte doua discipline de examen, anularea pentru ambii candidati a interdictiei de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat, interdictie stabilita initial prin procesele verbale din data de 29 iunie 2017.

Masurile au fost aprobate de ministrul Educatiei, Liviu Pop.

 

 

elevi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

BAC 2017. Inscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat incep azi. Pentru prima data, examenul incepe cu probele scrise
BAC 2017. Inscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat incep azi. Pentru prima data, examenul incepe cu probele scrise
Un elev din Iasi care luase 6,01 la Bac a picat dupa ce a facut contestatie. Tanarul este si arbitru asistent de fotbal
Un elev din Iasi care luase 6,01 la Bac a picat dupa ce a facut contestatie. Tanarul este si arbitru asistent de fotbal
"Fulgy" de la Clejani nu a luat Bac-ul nici dupa contestatie. Ce nota a primit fiul lui Ionita si Viorica
Eleva din Dambovita careia i s-a anulat lucrarea la Istorie sustine ca a avut banca zgariata. O comisie va ancheta cazul
Eleva din Dambovita careia i s-a anulat lucrarea la Istorie sustine ca a avut banca zgariata. O comisie va ancheta cazul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rezultate bacalaureat 2018 edu.ro
Rezultate finale Bac 2018, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate, promovare de 29,7%
EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate. Rată de promovare - 26,9%
REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Candidaţii susţin vineri proba orală la Limba română
BAC 2018. Tânăr eliminat de la proba de Geografie. „Părea că vorbește singur”
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Elevii susțin joi proba la alegere în funcție de profilul studiat
elev bac matematica
Elevii, supărați că matematica n-are milă de ei la BAC. ”E jale”
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la matematică au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la istorie au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la probele la alegere au fost publicate
BAC 2018 sesiunea de toamnă matematică. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului
BAC 2018 sesiunea de toamnă istorie. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului