Directoare aflată în spatele unei înșelătorii high-tech, căutată de Interpol pentru că și-a ajutat studenții să copieze
O femeie în vârstă de 57 de ani care a ocupat funcția de directoare la un centru de școlaizare este căutată de Interpol.
Ea este suspectată că se află în spatele unei înșelătorii tehnologice de rang înalt. Se pare că femeia își ajuta studenții să fraudeze examenele de admitere.
Pony Poh Yuan Nie ar fi fugit în Singapore, în timp ce complicii săi au fost arestați.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Fosta directoare este căutată de Interpol din noiembrie anul trecut, numele său fiind sub „avizul roșu” al Interpol.
Potrivit presei locale, Centrul de Educație Zeus din Poh, Malaysia, s-a ocupat cu școlarizarea a șase studenți din China, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani. Aceștia se pregăteau să-și promoveze examenele pentru ca mai departe să fie admiși la colegiile profesionale locale.
Pentru fiecare student era încasată suma de 8.000 de dolari, la care se adăugau 1.000 dolari taxă de admitere. Banii urmau să fie integral rambursați dacă studenții nu treceau examenele.
Pentru a se asigura că rămâne cu banii, directoarea și-a ajutat studenții să fraudeze examenele. Aceștia au purtat căști în timpul testelor și s-au folosit de telefoanele mobile pentru a afla răspunsurile corecte.
Directoarea, împreună cu câțiva complici, se foloseau de camere de filmat care erau lipite de piele cu bandă adezivă pentru a afla subiectele de examen. Elaborau răspunsurile, după care le transmiteau studenților care purtau în urechi căști conectate prin Bluetooth la telefoanele mobile.
Planul lor a fost desconspirat de un supervizor care a auzit în timpul examenului sunete neobișnuite.
Unul dintre elevii implicați a mărturisit că a fost presat să trișeze și „nu a îndrăznit” să le spună că nu vrea să fraudeze examenul, scrie BBC.
Complicii lui Poh au fost arestați. Autoritățile sunt în continuare în căutarea directoarei, despre care se crede că a fugit în Singapore.
Au fost raportate înșelăciuni high-tech similare în 2016, în Thailanda, când studenții la medicină au fost prinși folosind camere și ceasuri inteligente încorporate cu informații stocate pentru a-și frauda examenele.