Din ce în ce mai multe clădiri istorice din București sunt recondiționate și transformate în reședințe private
Altădată ignorate de investitori, clădirile istorice sunt căutate acum pentru a fi reparate și transformate în reședințe private, sedii de firme sau centre de evenimente.
După modelul unor orașe europene și în București investitorii le dau o altă viață acestor imobile. Doar în ultimii ani zeci de bijuterii - monumente istorice au fost cumpărate și refăcute în Capitală.
Am mers în casa care a fost cândva reședința familiei Teodoreanu. O familie de intelectuali remarcabili din București, cu origini ce se întind dincolo de Revoluția de la 1848. Aici își petrecea o mare parte a timpului scriitorul Ionel Teodoreanu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Monica Barbu, Președinte Companie Imobiliară: ”Decorul acestei case și de asemenea evenimentele care se întâmplau în interiorul familiei au devenit și sursa de inspirație și decor propriu zis pentru "La Medeleeni".E amplasată central, are un caracter arhitectural, artistic deosebit„.
Actualul proprietar a văzut potențial pentru un imobil uitat de vreme. Odată consolidată, clădirea va cuprinde 3 apartamente, scoase la vânzare cu peste 1 milion de euro.
Cristian Badea, Reprezentant Dezvoltator: ”Avem un exemplu tipic de Bozart, de stil arhitectural de sfârșit de secol 19 început 20. Timp de 120 ani a fost clădire rezidențială, vrem să rămână rezidențială, scopul nostru e că în centrul orașului să încercam să readucem un mod de locuire care a fost posibil și plăcut, dezirabil acu 100 de ani”.
O altă bijuterie arhitectuală scoasă la vânzare este Palatul Athanasovici din centrul Bucureştiului, ridicat pe la 1910. Doctorul Gheorghe Athanasovici, împreună cu dr Carol Davila au fondat Școala Națională de Medicină din București.
Este un palat cu o suprafață construită de 1700 mp, cu peste 30 de camere.
Eduard Uzunov, Președinte Companie Imobiliară: ”Unul dintre ultimele palate de vânzare de aici din zonă, este absolut spectaculos prin dimensiuni, înălțimea camerelor, prin scara care duce către etaj, la etaj se țineau baluri la care era și Regina Măria invitată”.
Clădirea este deja consolidată, însă viitorul proprietar va avea de făcut investiții serioase. Palatul se vinde cu 3 milioane 500 de mii de euro.
Recent, mai multe clădiri istorice din București au fost consolidate de proprietari privați. În cartierul Armenesc, de pildă, cu o istorie de peste 100 de ani, se află casa în care și-a trăit ultimii ani de viață Dimitrie Bolintineanu, scriitor și om politic.
Clădirea a trecut prin ample lucrări de reparaţii care au durat 3 ani și au costat peste 2 milioane de euro. Iar acum este un spaţiu folosit pentru diferite evenimente.
Aici în casele respective au trăit primii negustori ai Bucureştiului. Procesul de recondiționare a fost unul greu dar frumos pentru că foarte multe din obiecte vechi au fost recondiționate de unii din cei mai buni restauratori din România
Tot în zona centrală găsim o casă construită în anii 1940 şi reparată.
În zona Munteniei, vilele și conacele se vând cu un preț mediu de 4.000.000 de euro, fiind cea mai scumpă piață de imobile istorice din țară.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, reconditionate, cladiri istorice,
Dată publicare:
09-11-2023 19:46