Diagnosticata cu leucemie, o tanara doctorita din Romania are nevoie de ajutor. Cum o poti ajuta
O doctorita de 33 de ani din Reghin, plecata in Franta sa lucreze, a primit o veste socanta in timpul unor analize de rutina. Colegii ei au diagnosticat-o cu leucemie.
Acum, este internata intr-un spital din Dijon, sub tratament sever si singura speranta este sa-si gaseasca un donator de celule stem.
In disperare de cauza, fratele ei a gasit o metoda ca sa o ajute. A declansat o campanie de donare de sange printre seminaristii greco-catolici din Oradea carora le este mentor si profesor. Poate se va gasi cineva compatibil.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Zeci de studenti ai seminarului greco-catolic din Oradea au venit sa-si faca testul de compatibilitate.
"Un cadou de Craciun, sa oferim un pic din noi pentru a-i da o viata altuia. S-ar putea sa nu fim compatibili si sangele pe care il donam sa mearga spre alte persoane," spune Alexandru - student seminarist.
Studentilor li s-a explicat ca, odata ce isi fac acest test de compatibilitate, intra intr-o baza de date si pot deveni donatori pentru oricine este in suferinta.
Fratele doctoritei din Franta, diagnosticata cu leucemie, este impresionat de atata solidaritate.
"Este un gest extraordinar, un gest de sacrificiu. Prin cativa mililitri de sange recoltati poti salva o viata. Cu sora mea am vorbit aseara, tarziu. Este foarte emotionata si le multumeste tuturor pentru acest gest", spune fratele doctoritei.
Tanara doctorita a plecat in Franta la inceputul toamnei, dar indata ce a ajuns acolo, a inceput sa se simta tot mai rau si sa aiba dureri. Le-a pus pe seama oboselii si a stresului insa la analize raspunsul medicului a fost transant:" Mi-a spus direct, fara nicio ezitare: ai un tip de leucemie. In momentul acela m-am ridicat in sezut, m-am uitat la el si ma gandeam asa, in sinea mea: din atatea boli, chiar leucemie??? "
A urmat o perioada extrem de grea: izolarea de cei dragi, tratamente dureroase si, in final- recomandarea unui transplant de celule stem, singura speranta ramasa.
Campania de donare de sange si controlul compatibilitatii se va desfasura si saptamana viitoare la Oradea.