Cum ar putea salva "Bursa de fericire" soarta copiilor bolnavi de leucemie din Romania

11-12-2013 20:42

Copiii bolnavi de leucemie risca sa fie rapusi de infectii pentru ca sectiile de oncologie-pediatrica nu au sali sterile in care sa fie tratati in siguranta.

Situatia s-ar putea schimba daca romanii vor juca la ''Bursa de fericire'', o platforma de unde puteti cumpara actiuni on-line si unde cei care au afaceri pot directiona 20 la suta din impozitul pe profit, care altfel ajunge in bugetul statului. Mai aveti doua saptamani la dispozitie.

In salonul din capatul holului, pe stanga, e internata Andreea, cocheta sectiei. Are unghiile in culori si la gat un medalion cu Maica Domnului. Ii place sa faca puzzle si sa coloreze. Uneori se opreste ca sa-si sarute mama.

"Si noaptea ma pupa doua luni. N-a vorbit cu mine, nici cu altii, se gandea numai la hemograme statea cu frica asta de-abia dupa doua luni a inceput sa mai vorbeasca", spune Elena Stafie, mama Andreei.

Sunt patru luni de cand n-a mai iesit pe afara. Patru luni de cand lumea mamei ei s-a prabusit.

Primul tratament e cel agresiv, iar pacientii raman fara imunitate. In spitalele moderne, ei sunt internati in camere sterile, singuri.

"Cand fac aplazii medulare trebuie izolati si e impozibil sa faci acum izolare in camerele pe care le avem", explica dr. Scurtum seful sectiei de oncopediatrie la Spitalul Marie Curie.

 

Aici Asociatia Daruieste Viata vrea sa construiasca doua camere sterile cu banii ce se vor strange pe bursadefericire.ro unde oricine poate cumpara online actiuni. La bursa pot juca si oamenii de afaceri care pot ajuta fara sa-i coste nimic.

 

Cu banii stransi din actiunile vandute pe bursa de fericire, astfel de saloane se vor transforma in camere sterile in care copiii sa fie tratati in siguranta.

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT SUNAND LA 0729.999.777

400 de milioane de euro s-ar putea strange anual daca fiecare patron ar alege sa sustina cauza unui ONG, iar cei dispusi sa le dea bolnavilor de cancer o sansa in plus la viata mai au la dispozitie doar doua saptamani.


VIDEO PROTVPLUS.RO