Desi erau dupa gratii, au castigat 200.000 de lei din inselaciuni prin telefon

23-02-2012 19:01

Exista detinuti in inchisorile noastre care au la fel de multa libertate si in spatele gratiilor. Altfel, n-ar fi reusit sa lucreze in retea si sa pacaleasca oameni naivi cu peste 2 miliarde de lei vechi.

Chiar daca erau in celula, indivizii aveau telefoane mobile si erau organizati mai ceva ca niste bancheri. Isi convingeau victimele ca au castigat o masina sau o suma uriasa de bani, dar ca trebuie sa plateasca inainte impozit.

Afacerea ilegala a mers struna pana cand a fost oprita de politistii de la Crima Organizata.

Cu o poveste subtire, gruparea de crima organziata l-a pacalit pe un domn. Crezand ca va incasa 5.000 de euro, a virat mai intai cateva sute, apoi 2.000 de euro intr-un cont. Cand a ramas fara niciun ban, a cerut ajutorul politiei.

Anchetatorii au aflat ca sunt 33 de persoane implicate in retea, unele aflate in puscariile din Romania. Iar castigul ilegal depaseste 200.000 de lei.

Zece detinuti din mai multe penitenciare s-au organizat dupa sistemul bancar pentru a putea castiga mai usor increderea naivilor. Astfel, primul cu care victima intra in contact era un asa-zis ofiter de credite.

Dupa ce ii povestea ce "norocoasa" a fost, era pusa in legatura cu directorul de operatiuni bancare, chipurile. Iar cand le trimitea banii, o facea direct prin telefon cu directorul general.

Odata rolurile stabilite, indivizii expediau SMS-uri de tipul: "Felicitari! Sunteti fericitul castigator al unui premiu".

Ca sa atraga naivii, asa-zisele premii erau fie sume uriase de bani, fie autoturisme. Evident, castigatorul trebuia sa plateasca o suma "modesta" drept impozit pe venitul castigat.

20 de perchezitii au fost facut in zori si zeci de indivizi dusi la audieri. Sunt acuzati de spalare de bani, inselaciune si aderare la grup infractional organizat.

Dosarul este insa abia la inceput. Anchetatorii vor sa afle daca nu cumva detinutii au intrat in posesia telefoanelor mobile chiar cu ajutorul gardienilor din penitenciare.


VIDEO PROTVPLUS.RO