Desființarea Secției Speciale nu este asumată de CSM. S-a dat aviz negativ pe proiect
Proiectul de desființare a SIIJ a primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii. Desființarea secției speciale a fost inițiată de Ministerul Justiției, după ample dezbateri publice.
CSM a dat joi aviz negativ la proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, însă avizul este doar consultativ. Dezbaterile de la CSM au avut loc într-o ședință cu scântei, cu schimburi de replici, în prezența ministrului justiției, Stelian Ion. Când s-a tras linie, au fost 11 voturi împotriva desființării SIIJ și opt pentru, relatează news.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat joi raportul de activitate al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea acestei secţii. În urmă cu o lună, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, declara că este posibil ca în luna martie să fie desfiinţată Secţia Specială.
„Nu am făcut decât o mică modificare în sensul eliminării unor articole din varianta iniţială a proiectului, tocmai crea un fel de imunităţi pentru magistraţi. Nu ne dorim exces de nicio parte. Nu ne dorim exces nici în zona protecţiei nejustificate a magistraţilor de răspundere, nu ne dorim exces nici din partea presiunii puse, prin astfel de metode, asupra magistraţilor cu, repet, zeci de dosare disciplinare, plângeri penale şi o secţie care a fost percepută în cadrul magistaturii negativ, pe bună dreptate, şi nu doar în cadrul magistraturii şi de către organismele internaţionale şi în cadrul MCV, Comisia Europeană care a analizat acest lucru”, afirma atunci Stelian Ion.