Descoperire uimitoare în Antarctica. Este veche de 200 de milioane de ani


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 14:31
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 14:22
Categorie: Stiri actuale
Antarctica

O urmă fosilizată de dinozaur, veche de 200 de milioane de ani, a fost descoperită în timpul unei expediţii în Antarctica.

Cercetătorii de la Institutul Federal pentru Geoştiinţe şi Resurse Naturale din Hanovra au confirmat, miercuri, că au descoperit o amprentă de dimensiunea unei mâini lăsată în urmă de un animal din grupul Archosaur.

Nu este deocamdată clar cărui tip de dinozaur îi aparţine urma fosilizată.

Oamenii de ştiinţă au descoperit amprenta în luna ianuarie 2016, în Helliwell Hills din nordul regiunii antarctice Victoria Land, însă concluziile lor au fost publicate abia recent, în jurnalul Polar Research, informează Agerpres.

În sudul Victoria Land au fost descoperite anterior mai multe oase de dinozaur, însă în nordul regiunii nu a fost găsit până în prezent nici măcar un dinte, după cum a menţionat conducătorul expediţiei, Andreas Laeufer, din cadrul institutului german.

''Este ceva la care nu ne-am aşteptat'', a declarat el referindu-se la această descoperire.

În plus, cercetătorii au identificat rămăşiţe fosilizate ale unor păduri în arealul de 1.700 de kilometri de la Polul Sud. ''Acest lucru indică faptul că, acum circa 200 de milioane de ani, Antarctica nu era continentul îngheţat de astăzi'', a precizat Laeufer.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO