Deputatul PSD Florin Iordache, gesturi obscene în Parlament: ”Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”

14-11-2018 13:15


Președintele comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a făcut două gesturi obscene la adresa deputaților din opoziție, după ce a explicat de ce a fost nevoie de adoptarea OUG 90/2018 privind legile justiției.

Astfel, la finalul discursului său, Iordache, fost ministru al Justiției, le-a arătat degetele mijlocii de la ambele mâini celor din USR și PNL.

Imediat după acest incident, deputatul USR Stelian Ion a protestat la microfonul plenului:

”Președintele secției speciale de unificare, sistemtizare a legislației justiției tocmai a proferat gesturi obscene de la această tribună a Parlamentului către colegii parlamentari ai României, care nu se reprezintă singuri, care-i reprezintă pe zecile, sutele de mii de români care i-au votat.

Deci acele gesturi obscene, domnule Florin Iordache, nu ni le arătați nouă, le arătați românilor pe care i-ați tratat cu gaze lacrimogene pe 10 august. Deci vreți să-i băgați și la închisoare, că protestează, vreți să-i transformați în infractori, îi bateți și le arătați și gesturi obscene. Ăsta-i tratamentul pe care-l aplicați românilor.” - a spus deputatul USR.

După incident, Iordache a declarat că nu a avut un comportament inadecvat în plen, după ce jurnaliştii i-au spus că a făcut "semne obscene" cu mâinile către colegii de la USR.

"Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?", a afirmat Iordache.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să-i prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat:

"V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul".

Gestul lui Florin Iordache a venit imediat după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

De asemenea, tot miercuri, deputații au adoptat Ordonanţa de Urgenţă 92/2018 care modifică legile Justiţiei.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

“Evoluţiile din ultimele 12 luni din România pun sub semnul întrebării sau dau înapoi unele progrese din ultimii zece ani, motiv pentru care Comisia Europeană a venit cu opt noi recomandări în cadrul raportului MCV pentru România”, a declarat, la Strasbourg, prim-vicepreşedintele executivului comunitar, Frans Timmermans.

De asemenea, tot marţi, Parlamentul European a adoptat rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România, cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă “profunda preocupare” a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi “condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti” din luna august

 

VIDEO PROTVPLUS.RO