Cei 4 judecatori acuzati de coruptie in mai multe cazuri "grele" au fost arestati. Mize mari la Hidroelectrica si Rodipet
Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel a Capitalei.
Hotararea nu este definitiva si a fost deja contestata de cei patru la instanta suprema.
Patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, acuzati de coruptie
Soarta celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, acuzati de coruptie, se decide la Curtea de Apel Bucuresti. Toti au fost retinuti, luni noapte, pentru 24 de ore, iar acum anchetatorii cer arestarea lor.
Cei patru magistrati sunt suspectati ca au influentat decizii in dosare de insolventa, in schimbul unor sume de bani.
Judecatorul Mircea Moldovan a iesit de la Directia Nationala Anticoruptie cu zambetul pe buze. Tocmai fusese pus sub acuzare pentru luare de mita in forma continuata si abuz in serviciu. El ar fi preluat dosare de insolventa si ar fi negociat cu partile interesate daca sa declare acele firme in incapacitate de plata sau nu.
Un exemplu ar putea fi Hidroelectrica din 2012, pe care a declarat-o in insolventa si la fel a procedat si cu Rodipet. Nemultumiti de decizia data, reprezentantii firmelor au cerut atunci recuzarea sa, insa fara succes.
Procurorii spun ca Moldovan a primit mita direct pe cardul de salariu de la un denutnator si ca a mai incasat peste, carne de vita si miel, cherestea si lambriuri in valoare totala de 6.652 lei.
In declaratia sa de avere, Moldovan a trecut trei terenuri, doua case in Voluntari si Mures, un automobil de lux si un cont in banca de 48.000 de lei. La venituri pe anul trecut, Moldovan a declarat ca a incasat peste 96.000 de lei. Are insa si o datorie de 90.000 de euro.
Elena Roventa a fost judecatoare in Buzau, iar acum este la sectia civila a Tribunalului Bucuresti. Si ea este acuzata de luare de mita. Ar fi primit intr-un plic ascuns intr-o revista 10.000 de lei, dar si o parte din suma de 174.000 euro, reprezentand onorariul unui practician in insolventa.
Ion Stanciu a dispus in 2008 intrarea in faliment a Intreprinderii pentru Piese Radio si Semiconductori Baneasa. Un om de afaceri l-a acuzat atunci ca tergiverseaza dosarul pentru ca el sa nu isi poata recupera banii investiti. Pana la urma firma sa a dat faliment, chiar daca a facut si o plangere la DNA impotriva judecatorului. Ion Stanciu este acuzat de luare de mita in forma continuata.
Procurorii au dovezi ca a primit suma de 10.000 lei reprezentand "rata de vacanta", dar si haine scumpe pentru sotia sa.
Are un apartament si o garsoniera in Bucuresti, un autoturism, dar si doua conturi bancare cu 93.000 de lei si 33.000 de dolari.
Ciprian Viziru este ultimul dintre cei patru magistrati acuzati de procurori ca ar fi luat mita ca sa atribuie dosare de insolventa cu dedicatii. Anchetatorii spun ca ar fi primit suma de 10.000 lei, dar si o sacosa cu mai multe produse pentru o solutie favorabila. In conturile sale, conform declaratiei de avere, s-ar afla 45.000 de euro si 5.000 de lei.
Sursa: Pro TV
Etichete: judecatori, luare de mită, coruptie, dare de mita,
Dată publicare:
20-05-2014 19:29