Decizia uluitoare luată de părinții unui copil de 7 ani, după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni
Un șofer din Dej a lovit un copil de șapte ani pe trecerea de pietoni, însă nici familia băiețelului și nici șoferul nu au sunat la 112, ci s-ar fi înțeles să păstreze tăcerea.
Abia când puștiul a fost dus la spital, pentru investigații, medicii au anunțat poliția.
Oamenii care locuiesc în zona unde s-a produs accidentul spun că acolo sunt loviți suspect de mulți copii pe zebră și bănuiesc că ar fi vorba de mai multe familii care îi expun intenționat pe cei mici acestui risc ca să obțină bani de la șoferi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Accidentul pe care șoferul și familia băiatului au încercat să îl țină ascuns a fost surprins de o cameră de supraveghere.
Era beznă când copilul a țâșnit pe trecerea de pietoni și a fost izbit de autoturism.
Inițial, șoferul a coborât din autoturism și se presupune că ulterior a avut o discuție cu familia copilului astfel că nimeni nu a sunat la 112.
Abia când cel mic a acuzat dureri mari și familia a fost nevoită să îl ducă la spital, poliția a intrat pe fir.
Nicoară Antonela, Spitalul Municipal Dej: „Copilul a ajuns adus de aparținători cu escoriații la nivelul toracelui și abdomenului. Personalul de CPU a anunțat atunci Poliția.”
Agenții l-au identificat pe șofer, iar acesta ar fi declarat că a plecat de la locul accidentului pentru că așa s-ar fi înțeles cu familia băiatului - deși potrivit legii era obligat să rămână acolo până veneau agenții de la circulație.
Contactați de reporterii PRO TV, șoferul și familia băiatului rănit nu au dorit să își prezinte punctul de vedere.
Oamenii care locuiesc în zona spun că astfel de accidente nu ar fi întâmplătoare și că pe trecerea de pietoni respectivă sunt loviți mulți copii.
Părinții i-ar pune să se arunce în fața mașinilor pentru ca apoi să pretindă bani de la șoferi.
Femeie: „Tâșnesc în fața mașinii. Sâmbătă au stat la colț, pândeau mașinile și fugeau ori treceau direct prin față. Aseară au fost foarte agitați. Eu mă gândesc că s-au înțeles cu bani.”
Metoda de șantaj în trafic a fost folosită anul trecut și în București. O cameră de bord l-a surprins pe un individ care mergea pe marginea drumului si a sărit brusc în fața unei mașini.
Dacă în astfel de cazuri șoferul și victima nu se înțeleg pe loc, se ajunge în instanță.
Vlad Coman, avocat: „Clientul meu i-a oferit familiei 15.000 de euro. Ofertă care a fost refuzată și instanța l-a obligat la plata a 60.000 sau 80.000 de euro. Din păcate, putem spune că e o afacere și din păcate sunt persoane care se dedau la astfel de conduite. Sunt persoane dispuse să își sacrifice integritatea corporală pentru a obține un câștig.”
În cazul copilului lovit pe trecerea de pietoni din Dej, pentru că de accident a aflat poliția, șoferul are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru părăsirea locului accidentului.