Daniel Niculae, ridicat de mascați. Dosarul în care este implicat președintele Rapidului
Fostul fotbalist Daniel Niculae, actual președinte al Clubului Rapid București, a fost ridicat de polițiști joi dimineață.
El este suspect într-un dosar privind operațiuni cu articole pirotehnice fără drept. Vestea a fost dată inițial de patronul clubului și confimată apoi de anchetatori.
Daniel Niculae a ajuns la audieri la sediul poliției de pe Șoseaua Olteniței din Capitală. De dimineață, el este audiat în calitate de suspect și este bănuit de anchetatori că la meciurile echipei de fotbal Rapid din 9 martie și din luna ianuarie, ar fi permis și, ba mai mult, ar fi încurajat moral și financiar utilizarea articolelor pirotehnice periculoase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El este bănuit că i-ar fi sprijinit pe liderii galeriei și pe suporterii echipei Rapid să transporte și să bage pe stadion aceste articole pirotehnic ce care mai departe au fost aruncate spre liderii galeriei adverse, dar și pe suprafața terenului au avut loc incendii care au fost stinse de forțele de ordine.
De asemenea, au aruncat în tribune astfel de articole pirotehnice. Au fost aduse la audieri alte 27 de persoane, tot în calitate de fie de martori, fie de suspecți. Au fost organizate aproape 19 percheziții în București, în Prahova, în Ilfov, dar și în Iași. Au fost găsite sume importante de bani la aceste percheziții, dar și mai multe arme albe care urmează să se verifice dacă sunt armele tale sau neletale.
Suspect în acest dosar de amploare este și liderul galeriei Rapid, zis Bocciu, care în septembrie 2023 ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care inițial au aderat trei persoane și ulterior alte 13 persoane care se ocupau să procure astfel de articole pirotehnice periculoase și să le introducă pe stadion la meciurile oficiale ale echipei Rapid.
Se verifică și cum a fost posibil acest lucru, pentru că bănuiți sunt angajați de la clubul Rapid, care ar fi permis ca acești suporteri să treacă de paza stadionului și să pătrundă în în arenă cu aceste articole pirotehnice periculoase. Deocamdată, atât de despre acest subiect la revedere.
Comunicatul Poliției:
„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.
Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.
Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.