Dacia Lodgy, vedeta targului auto de la Geneva. Poate fi comandata de maine, in Romania. Vezi pret

Dată publicare: 06-03-2012 13:57
Dată actualizare: 26-10-2012 23:32


Dacia surprinde din nou lumea auto propunand un model de familie in configuratie cu cinci sau cu sapte locuri la un pret de pornire considerat foarte bun de catre presa de specialitate.

Monovolumul Lodgy poate fi comandat de clientii din Romania incepand de miercuri, in configuratii cu cinci sau sapte locuri, cu preturi pornind de la 9.500 euro (TVA inclus) pentru varianta Acces (5 locuri, motor pe benzina de 1,6 litri capabil de 85 cai putere) pana la 14.700 euro pentru versiunea de top Laureate (7 locuri, motorizare diesel de 1,5 litri, 110 cai putere).

Caracteristici: La partea frontala se remarca noul calandru si flancurile inalte, care accentueaza pasajele rotilor. Dimensiunile exterioare (4,5 m lungime si 1,75 m latime) reflecta generozitatea spatiului interior, care este suficient de incapator pentru a gazdui in conditii de confort deplin pana la sapte pasageri.

Cum trebuie sa conduci cand ai un copil in masina. Vezi daca indeplinesti criteriile sau ti-ai pierde carnetul

Lodgy este „best in class” in termeni de spatiu disponibil pentru ocupantii randului al treilea de scaune. Astfel, raza la genunchi este de 144 mm, iar distanta de la sezut pana la pavilion este de 866 mm.

Cele trei locuri de pe randul al doilea sunt echipate in serie cu sistemul Isofix, care permite atasarea in deplina siguranta a scaunelor pentru copii. Modularitatea este un atribut important al modelului Lodgy.

In configuratia cu 7 locuri, in functie de nevoi, bancheta din cel de-al treilea rand poate fi inlaturata sau rabatata. Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai incapatoare portbagaje din segmentul sau.

Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 in configuratia cu doua locuri, 827 dm3 in configuratia cu cinci locuri si 207 dm3 in configuratia cu sapte locuri.

Lodgy ofera la interior numeroase spatii de depozitare ce insumeaza un volum de pana la 30 de litri. Merita remarcat spatiul de depozitare foarte practic amplasat in partea superioara a plansei de bord, care ofera o capacitate de pana la 3 litri.

Lodgy este primul membru al unei noi generatii de vehicule Dacia, care beneficiaza de un design interior atragator si prestatii moderne.

O atentie deosebita a fost acordata aspectului interior, care beneficiaza de o noua plansa de bord, materiale de calitate si o dispunere ergonomica a comenzilor.

Versiunea Laureate dispune de elemente de design din crom la nivelul consolei centrale si al plansei de bord. Gama Dacia Lodgy este construita intr-o maniera simpla, cu trei nivele de echipare, raspunzand asteptarilor clientilor.

Navigatie si senzori de parcare

O noutate absoluta in gama Dacia este sistemul de navigatie si multimedia (MEDIA NAV) disponibil in optiune la un pret imbatabil, de doar 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB si priza jack, Bluetooth si sistem de navigatie integrat cu touch screen 7’’ (18 cm).

O alta noutate in gama Dacia isi face aparitia pe modelul Lodgy : limitatorul de viteza, disponibil optional pe versiunea Laureate. Acesta ii permite soferului sa stabileasca o viteza de rulare pe care nu doreste sa o depaseasca si sa conduca astfel in deplina siguranta si fara griji.

O alta tehnologie utila disponibila optional, in acelasi pachet cu limitatorul de viteza, este sistemul de asistenta la parcarea cu spatele.

Noua gama de motoare

Lodgy propune o oferta de motorizari pe benzina si diesel care raspund asteptarilor clientilor.

Sunt disponibile doua motoare pe benzina: 1.6l 85 CP si propulsorul TCe 115.

Acesta este cel mai nou motor pe benzina cu injectie directa turbo din cadrul Grupului Renault.

Cu o cilindree de 1.2 litri, el ofera performante excelente la nivelul consumului de carburant si al emisiilor de CO2.

Oferta diesel este reprezentata de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea si performantele sale. Versiunile dCi 90 si dCi 110 beneficiaza de semnatura Dacia eco², care evidentiaza nivelul scazut al consumului si al emisiilor de CO2.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO