Cuvinte dure ale unui preot la slujba pentru Alexandra: ”Crești 15 ani un copil și vine o jigodie și ți-o ia”

Ultima actualizare: 04-08-2019 14:46

Preotul care a oficiat, duminică, slujba pentru Alexandra și pentru toate celelalte fete care au fost date dispărute în România a avut un mesaj foarte dur la adresa autorităților române.

Reprezentantul bisericii a făcut un apel la rugăciune, folosind cuvinte aspre la adresa lui Gheorghe Dincă, pe care l-a numit ”jigodie”

”Un apel la rugăciune pentru tot ce s-a întâmplat zilele acestea aici la Caracal, dar și în împrejurimi, pentru elementele acestea care ne-au îngrozit pe toți, mai cu seamă pe care aveți fete tinere, care sunt căutate și preferate de aceste rețele ticăloase de oameni care nu se mai satură de bani și de plăcere!

Crești 15 ani un copil și vine o jigodie și ți-o ia de lângă tine și-și bate joc de ea și-o omoară. Unul care n-a mișcat un ac ca să crească acel copil. Părinții ei s-au străduit cu ea. Dar, ce, numai el? Sunt atâția care fac același lucru.” - a spus preotul.

El și-a continuat discursul dorind-ui lui Dincă ”să-i crape inima”.

Ne-am rugat cu toții astăzi să le întoarcă pe aceste fete în familie. Să crape inima acestor oameni fără inimă și să-și caute plăcerea în altă parte, nu abuzând de copilele tinere nevinovate.”  - a mai spus preotul.

De asemenea, prelatul a povestit că, înainte să ajungă la Caracal, a fost întrebat de un cunoscut ce fel de slujbă va oficia acolo, respetiv .. dacă o va pomeni pe Alexandra ”la morți sau la vii”.

Preotul a spus că aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor, iar dorința sa este ca Alexandra să nu fi murit, iar autoritățile să-și dovedească ”încă o dată” incompetența și complicitatea.

Dar ce, crezi că chiar a murit? M-a întrebat așa cum vă întrebați și dumneavoastră. Și am văzut că se întreabă toată lumea în țara asta. Ce dacă s-a dat un comunicat oficial, lumea încă se întreabă - și m-au întrebat și pe mine: credeți că a murit? Și am zis să dea Dumnezeu să nu fi murit, să dea Dumnezeu să fie vie, să-și dovedească adică încă o dată incompetența sau mai bine zis complicitatea autoritățile și într-o zi să ne ceară scuze și să spună iată, Alexandra este vie. Să dea Dumnezeu să fie vie, toți ne-am rugat pentru asta, dar vă spun, dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat!” - a mai spus reprezentantul bisericii.

În încheiere, el i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la slujbă să se roage pentru ca România să aibă parte de conducători cu frică de Dumnezeu, nu jigodii”.

”Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconștienți, nu jigodii, nu oameni fără suflet, ci cu oameni cu responsabilitate, cărora să le pese de noi, așa cum și noi îi respectăm acolo unde sunt puși în funcții. Noi îi respectăm! Să ne respecte și ei și să-și facă datoria față de noi, pentru că ce am văzut săptămâna asta a fost prostie, a fost inconștiență, a fost trădare, a fost incompetență, a fost tot ce vreți, bătaie de joc! De aceea nu mai crede nimeni, nimic. La Dumnezeu ne-a mai rămas credința și rugăciunea.” - a mai spus preotul.

Aceste afirmații au fost făcute la catedrala din Municipiul Caracal, unde a avut loc Sfânta Liturghie arhierească, ”însoțită de rugăciuni speciale pentru invocarea ajutorului și mângâierii lui Dumnezeu asupra tuturor celor afectați de evenimentele tragice care au îngrozit societatea noastră în ultimele zile” - potrivit unui anunț al Episcopiei Slatinei și Romanaților.

”Drama Alexandrei Măceșanu, a Luizei Melencu și a altor tinere căzute pradă infracționalității ne obligă pe toți la vigilență sporită, la responsabilitate nedisimulată, dar și la mai multă rugăciune” - a mai precizat Episopia.

Potrivit unor surse, Gheorghe Dincă le-a povestit anchetatorilor cum s-a întâmplat totul și la ce metode a recurs pentru a scăpa de trupurile Alexandrei și Luizei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO