Curtea de Apel Constanţa a revocat controlul judiciar pentru IPS Teodosie. Decizia nu este definitivă
Curtea de Apel Constanţa a decis revocarea controlului judiciar în privinţa Arhiespiscopului Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, decizia instanţei nefiind definitivă
La termenul din 30 octombrie, Arhiepiscopul Tomisului a cerut revocarea controlului judiciar, spunând că nu mai poate influenţa pe ceilalţi inculpaţi deoarece aceştia au dat deja declaraţii în faţa instanţei, relatează news.ro.
DNA a cerut ca Înalt Prea Sfinţitul Teodosie să rămână sub control judiciar deoarece poate influenţa martorii din acest dosar, care urmează să dea declaraţii la Curtea de Apel Constanţa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, când a hotărât să admită cererea formulată de Arhiepiscopul Tomisului, revocând măsura preventivă a controlului judiciar, aceasta fiind prelungită şi menţinută succesiv din luna octombrie a anului trecut.
Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată.
De asemenea, au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu şi Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi Aurelian Ştefan, la data faptei tot mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tentativă la aceleaşi infracţiuni.
Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.