Proprietarul terenului unde Ionut Anghel a murit sfasiat de maidanezi a fost condamnat. Prima reactie a tatalui copilului
Parintii lui Ionut, baietelul ucis de caini, acum trei ani, pe un teren viran de langa Parcul Tei din capitala, vor primi 2,4 milioane de euro despagubiri.
Banii vor fi platiti de proprietarul terenului, condamnat definitiv la trei ani cu executare pentru ucidere din culpa, dar si de firma care detine terenul si Administratia domeniului public.
Proprietarul terenului pe care in septembrie 2013 Ionut Anghel a fost sfasiat de caini a amutit cand l-a auzit pe judecator. In prima instanta primise tot trei ani, dar cu suspendare, pentru ucidere din culpa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Imi pare rau!", a spus Constantin Ciorascu, dupa sentinta.
Regretele nu ii ajuta pe parintii lui Ionut.
Valentin Anghel, tatal lui Ionut Anghel: "Nicio secunda nu au incercat sa-si ceara macar scuze, pe tot parcursul procesului a fost mai mult ca o sfidare, singuri si-au dictat sentinta."
De ucidere din culpa au fost gasite vinovate si firma care detinea terenul viran de langa Parcul Tei, unde a ajuns copilul scapat de sub supravegherea bunicii, si Administratia Domeniului Public, sector 2. Doar ca in cazul lor judecatorul a decis condamnarea la amenda penala: cate 300 de mii de lei.
Constantin Ciorascu a fost deja incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, unde va sta in carantina urmatoarele trei saptamani.
Constantin Ciorascu este actionar si administratorul firmei SC Tei Rezidential SRL, care detine terenul pe care a fost ucis copilul.
Indolenta Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 2 a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui sau intr-o zona salbatica, a aratat, in motivarea deciziei, magistratul de la Judecatoria Sectorului 2 care a judecat cazul mortii copilului, notand si ca angajatii ADP au avut o atitudine cinica atunci cand au afirmat ca gardurile din parcuri nu au decat rol arhitectural.
Motivarea deciziei a fost data pe 15 martie 2016, la aproape un an de la sentinta pronuntata de Judecatoria Sectorului 2, in mai 2015.
Judecatorul care a dispus sentinta a aratat de ce a considerat necesara condamnarea ADP Sector 2 si a societatii Tei Rezidential, proprietara terenului unde a fost gasit trupul neinsufletit al copilului, la amenzi penale de cate 300.000 de lei, dar si a lui Constantin Ciorascu, administratorul Tei Rezidential, la trei ani de inchisoare cu suspendare.
Pe langa condamnarea penala, instanta a dispus si daune de natura civila in cuantum de 2,4 milioane de euro pentru parintii si fratele lui Ionut Anghel.
Magistratul a aratat in motivare ca neingradirea Parcului Tei, unde se jucau Ionut Anghel si fratele sau, de catre ADP Sector 2, a creat o ”stare de pericol” care ”s-a materializat” in decesul copilului.
Magistratul de la Judecatoria Sectorului 2 a vizualizat in timpul uneia dintre sedintele de judecata o serie de imagini de pe camerele de supraveghere si a constatat ca unghiurile de acoperire ale acestor dispozitive instalate in Parcul Tei nu sunt suficiente si ca nu se poate stabili cu certitudine cat timp au fost lasati nesupravegheati copiii. Astfel, singurul martor ocular este Andrei, fratele lui Ionut.
”Este insa inacceptabil, indiferent de circumstantele obiective sau subiective ca, in secolul 21, intr-o capitala europeana, intr-o zona urbana semicentrala, un copil de patru ani sa fie sfasiat de caini si sa isi piarda viata in chinuri si dureri inimaginabile sub coltii acestor fiare”, mai noteaza instanta.