Curtea Constitutionala a respins sesizarea Bombonicai Prodana. Decizia luata in legatura cu pragul minim

Ultima actualizare: 09-06-2017 00:10

Curtea Constitutionala a respins, marti, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate pe abuzul in serviciu ce viza sintagma ”indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu”, ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

In ceea ce priveste stabilirea unui prag minim, a precizat ca nu intra in sarcina sa, au declarat pentru News.ro, surse din CCR.

Curtea Constitutionala (CCR) a respins, marti, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate pe abuzul in serviciu ce viza sintagma ”indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu”, ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, iar in ceea ce priveste stabilirea unui prag minim, a precizat ca nu intra in sarcina sa, au declarat pentru News.ro, surse din CCR.

Conform surselor citate, judecatorii CCR au declarat inadmisibila sesizarea privind sintagma ”indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu” intrucat s-au pronuntat in trecut pe acest subiect.

In ceea ce priveste stabilirea un prag minim pentru prejudiciul la abuzul in serviciu, Curtea Constitutionala a aratat ca nu este sarcina sa sa decida un astfel de prag, au precizat aceleasi surse.

Curtea Constitutionala a judecat, marti, exceptia de neconstitutionalitate depusa de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, in privinta definitiei abuzului in serviciu, Guvernul cerand Curtii sa respinga ca inadmisibila solicitarea fostei sotii a liderului PSD, trimisa in judecata pentru abuz in serviciu.

Instanta Suprema a decis pe 28 martie sa sesizeze CCR in privinta definitiei abuzului in serviciu, la cererea fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

Bombonica Prodana a depus, in 2 martie, o cerere de sesizare a Curtii Constitutionale privind definitia abuzului in serviciu pe doua aspecte. Unul dintre aspecte a vizat neclaritatea sintagmei “indeplineste in mod defectuos" daca nu exista stabilit un prag minim valoric pentru ca o infractiune sa fie definita ca abuz in serviciu.

Procurorul DNA s-a opus acestei cereri si a aratat ca judecatorii Curtii Constitutionale s-au mai pronuntat in trecut pe spete similare.

Avocatii Bombonicai Prodana au aratat, in cererea de sesizare a Curtii Constitutionale, ca pentru a pune sub acuzare o persoana pentru abuz in serviciu, trebuie sa existe un prag minim al pagubei, apreciind ca incriminarea faptei fara raportare la un prejudiciu, cum este este prevazut in prezent in lege, ar fi neconstitutionala.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO