Pilotul roman acuzat de autoritatile britanice ca a urcat la bord baut, respectat in lumea aviatiei

Ultima actualizare: 10-02-2013 00:52

Un pilot roman este acuzat de autoritatile britanice ca a vrut sa conduca avionul de pe ruta Bucuresti - Londra in stare de ebrietate. Incidentul a avut loc miercuri, iar angajatul companiei Tarom ar fi avut o alcoolemie mai mare decat permite legea.

Daca rezultatele oficiale vor demonstra ca era baut, pilotul va fi concediat imediat, spun reprezentantii companiei aeriene romanesti.

Miercuri dimineata, cand si-a ocupat locul de la mansa avionului de pe ruta Londra-Bucuresti, la bord au si urcat reprezentantii autoritatilor britanice.

Pilotului roman Radu Cristea i s-a cerut sa sufle intr-o fiola, iar rezultatele aratau ca alcoolemia depasea norma acceptata de lege.

Este posibil ca mirosul de alcool sa-i fi alertat pe angajatii aeroportului, care sa fi anuntat autoritatile ori pilotul putea fi depistat in timpul unui control de rutina. Cert este ca in secunda doi avionul a fost oprit la sol.

Pasagerii care erau in avion au fost redistribuiti catre alte rute, pilotul insa a ramas o zi la Londra, el a ajuns abia joi la Bucuresti si urmeaza sa dea explicatii sefilor sai pentru ce s-a intamplat. Pe perioada anchetei i se interzice sa zboare.

Daca rezultatele testelor sunt reale, viata pasagerilor era in pericol, spun specialistii.

Reprezentantii Tarom spun ca pilotul a fost verificat la un control de rutina: "Dupa primirea rezultatelor oficiale, TAROM va lua toate masurile care se vor impune, in conformitate cu toate reglementarile nationale si internationale in vigoare. Daca in urma investigatiei se stabileste ca pilotul a fost depistat pozitiv, va fi concediat imediat."

Pilotul Radu Cristea, in varsta de 40 de ani, era respectat in lumea aviatiei pentru cele 10.000 de ore de zbor aproape ireprosabile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO