Cum se vede Bucurestiul de la o inaltime de 137 de metri. Timp de 4 zile, accesul pe Sky Tower a fost gratuit
Intr-o capitala sufocata de aglomeratii, unii bucuresteni au vrut sa scape de asfaltul incins si au urcat pe cea mai inalta cladire a Romaniei la etajul 34.
Timp de 4 zile, Sky Tower permite accesul celor care vor sa se bucure de o vedere panoramica asupra Capitalei. Dupa modelul marilor orase din lume, unde locurile la inaltime sunt cautate de vizitatori si alte constructii inalte au fost deschise in Bucuresti, pentru public.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Cladirea inalta de 137 de metri a primit in prima zi 500 de vizitatori. Din jumatate in jumatate de ora, un grup de 40 de persoane s-a putut bucura de o priveliste unica.
Copil: Maamaaa
Reporter: Ce iti place?
Copil: Cum se vede bucurestiul
Reporter: Si cum se vede?
Copilul: Tare!
“Este fascinant sa vezi atat de sus Bucurestiul"
Intrarea se face pe baza de programare, iar cei mai norocosi au ajuns la inaltime chiar la apus.
Vizitator: Ma face sa ma simt privilegiata ca am aceasta ocazie sa vad bucurestiul din aceasta perspectiva
Reporter: Recunoasteati ceva?
Vizitator: Sigur ca da. Parcul Herastrau, avem televiziunea si podul de la Basarab"
Din motive de siguranta, vizita nu a fost organizata pe terasa, ci intr-un spatiu inchis.
Chiar langa Sky Tower, un nou zgarie nori este aproape de finalizare, iar de sus se poate observa cel mai bine cum s-a schimbat capitala. La sfarsitul secolului al 19-lea, cea mai inalta cladire din Bucuresti era Foisorul de Foc, cu 42 de metri inaltime.
O alta perspectiva asupra orasului ne ofera Turnul de Apa din Pantelimon. In urma cu doi ani, acesta a fost regandit special pentru vizitare. O scara a fost construita de jur imprejur, iar interiorul este folosit de artistii contemportani ca spatiu expozitional. Turnul poate fi vizitat gratuit de dimineata pana seara.
Ca sa ajungi in varful turnului inalt de 28 de metri, trebuie sa stai foarte bine cu conditia fizica, dar mai ales sa nu iti fie frica de inaltime asta pentru ca iti vor tremura picioarele la fiecare treapta pe care o vei urca. Satisfactia este, insa, unica.
Alma Cazacu, Asociatia "Make a Point": “Cred ca este foarte important sa poti iesi din bula orasului, unde vezi totul in linie dreapta si sa ai o perspectiva de sus asupra a tot ce se intampla in jur".
Si in cartierul Vitan, ultimul etaj al unui bloc de langa Delta Vacaresti, este deschis publicului, cu programare. Acolo, voluntarii care se ocupa de protejarea Deltei naturale, va asteapta cu binocluri si povesti despre acest loc.
Deocamdata, insa, Bucurestiul nu are un loc anume dedicat unor vizite la inaltime. In New York, Empire State Building primeste mii de vizitatori zilnic, la fel ca Turnul Eiffel din Paris sau London Eye, in Londra.