Cum se fura in Romania, direct din inchisoare. 5 detinuti au sustras peste 350.000 de euro
Procurorii DIICOT au destructurat un grup infractional format din 64 de persoane, specializat in savarsirea de infractiuni informatice si a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.
Astfel, marti dimineata, procurorii DIICOT au declansat perchezitii domiciliare la 30 de locatii din judetele Prahova, Dambovita, Ploiesti si Ilfov. Liderii acestei grupari sunt 5 barbati care isi executa pedepsele privative de libertate intr-o unitate de detentie.
Cei cinci au reusit sa pacaleasca 9 agenti de transfer monetar din cadrul unor unitati bancare, supermarketuri si alte companii. Conform DIICOT, detinutii i-au determinat pe angajatii acestor agenti sa introduca date nereale in aplicatiile de transfer monetar.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Invinuitii au contactat angajati ai partilor vatamate, utilizand identitati fictive si pretinzand ca telefoneaza de la centrala bancii sau agenti ai serviciului de transfer si, sub pretextul unor testari ale sistemului, le-au solicitat acestora sa efectueze operatiuni de transfer monetar pe numele unor persoane racolate in acest scop. Subsecvent realizarii operatiunilor si dupa obtinerea codului unic al tranzactiei, acesta era transmis prin SMS altor membri ai gruparii, care, contra unui comision, efectuau rapid retragerea sumelor de bani din conturile in care acestea erau transferate, pentru a evita riscul blocarii tranzactiilor." - se arata in comunicatul DIICOT.
Mai mult, membrii gruparii transmiteau, in unele cazuri, mesaje electronice pe adresele de e-mail de serviciu ale angajatilor, prin care li se aducea la cunostinta ca urmeaza sa aibe loc “simulari” privind sistemul, fiind indicat si un numar telefonic fix, anterior „preluat” de invinuiti prin devierea apelului catre numarul de mobil folosit de acestia in penitenciar.
Prejudiciul cauzat de membrii gruparii prin activitatea infractionala este de peste 350.000 euro.
La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu vor fi audiate 70 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale.
Sursa: Pro TV
Etichete: furt, telefon, diicot, transfer, detinuti, tranzactii,
Dată publicare:
19-03-2013 09:00