Cum s-ar putea intoarce mai repede la munca politistii care au fost raniti in misiune
Politistii care sunt raniti in misiune si raman invalizi s-ar putea intoarce mult mai usor la serviciu daca isi doresc. Ministerul de Interne vrea sa simplifice procedura si sa le gaseasca acestor oameni functii de birou.
Propunerea este deja in dezbatere publica, iar oficialii se gandesc sa gaseasca solutii, ca sa o aplice si in cazul pompierilor si jandarmilor.
Pe 12 decembrie 2009, viata politistului Gabriel Florescu s-a schimbat pentru totdeauna. Facea masuratori in urma unui accident produs pe o sosea din Constanta, cand a fost izbit in plin de o masina condusa de o femeie care a derapat pe zapada.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Piciorul i-a fost atunci sfartecat, iar medicii nu au mai putut sa i-l salveze.
Au urmat luni de chin, la finalul carora barbatul in loc sa cedeze a cerut sa se intoarca la munca. Intre timp, si-a luat si o proteza.
"Sa stai acasa nu te ajuta cu nimic, ca incepi sa-ti pui intrebari: de ce mi s-a intamplat mie, ce era daca intorceam capul si ma uitam"
Ca sa poata reveni la serviciu, politistul a avut nevoie de un teanc de aprobari de la seful direct, cel de la inspectorat, directia medicala, seful Politiei Romane, secretarul de stat pe probleme de ordine publica si intr-un final ministrul de interne.
Pentru a elimina aceste proceduri greoaie, Ministerul de Interne propune ca politistii ramasi invalizi in urma unor misiuni sa poata fi reincadrati, daca isi doresc.
Practic, odata cu intrarea in vigoarea a acestui ordin, nu va mai fi nevoie decat de o propunere din partea sefului direct, care se aproba de ministru. Pentru psihicul unui astfel de om, care a fost activ toata viata, sa se simta reintegrat in societate este cel mai importatnt pas spre recuperare, spun specialistii.
In plus, Ministerul de interne ar vrea sa-i incadreze si pe copiii ori sotiile politistilor ucisi sau ramasi invalizi in misiune, daca acestia vor indeplini cerintele postului respectiv.
Proiectul este in dezbatere publica. Deocamdata, el face referire doar la politisti insa poate fi extins si pentru jandarmi si politisti.