Spectacolul perseidelor,vizibil si in Romania.1500 de oameni l-au urmarit la Observatorul din Galati
A plouat cu stele azi-noapte, insa norii i-au lipsit pe multi romani de spectacolul ceresc.
Acolo unde a fost senin, insa, oamenii au putut admira darele stralucitoare ce apar in fiecare august, cand Pamantul intalneste asa-numitul curent al Perseidelor.
La Observatorul din Galati, peste 1500 de oameni au stat la coada ca sa admire stelele cazatoare la telescop, si si-au pus in secret cate o dorinta.
Alegeri 2024
15:43
Referendumul din București, 24 noiembrie 2024. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot și ce urmărește Nicușor Dan
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
Fiecare intelege fenomentul astronomic in felul lui. Cert este ca azi noapte Observatorul din Galati a fost arhiplin de oameni dornici sa admire la telescop, spectacolul ceresc.
In realitate, stelele cazatoare sunt meteoriti despinsi din coada cometei Swift - Tuttle. La intrarea in atmsofera, se aprind din cauza frecarii cu aerul si compun imaginea unor stele care par sa loveasca Terra.
"Toate aceste particule intra cu viteza foarte mare in atmosfera Pamantului, ard - o mare parte dintre ele ard integral in atmosfera - si lasa o dara luminoasa numita stiintific meteori si, popular, stea cazatoare.", spune Ovidiu Tercu, coordonator la Observatorul Astronomic Galati.
Denumirea de perseide vine de la constelatia Perseu - din directia careia par sa vina darele luminoase.
Specialistii de la Observatorul din Galati au transmis LIVE pe internet imagini cu perseidele, pentru cei care nu au avut parte de cer senin.