Cum s-a produs accidentul de pe DN1, în urma căruia 33 de elevi și un adult au ajuns la spital
Două autocare pline cu elevi ai unui seminar teologic s-au ciocnit, miercuri seară, în județul Sibiu, la întoarcerea dintr-o excursie.
Autoritățile au activat planul roșu de intervenție timp de 2 ore, până când au fost evaluați cei 94 de pasageri. Dintre ei, 33 de adolescenți au ajuns la spital. Politiștii spun că accidentul s-a produs din cauză că unul dintre șoferi s-a apropiat prea mult de celălalt autocar.
Accidentul s-a produs pe DN1, aproape de localitatea Bradu. Cele două autocare plecasera împreună din Brașov, într-o excursie pe la mănăstiri. Pe drumul de întoarcere, după lăsarea întunericului, șoferul primului vehicul a frânat brusc, spune el, deranjat de luminile unei mașini ce însoțea un transport agabaritic pe sens opus. În acel moment autocarul din spate s-a lovit de cel din față. Iar primul autocar a izbit la rândul lui o mașină care circula din sens opus.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Nicolae pustiu, șoferul celui de-al doilea autocar: „Am frânat brusc și m-am oprit în el, nu am avut altă șansă. Copiii nu erau atenți, se mai jucau acolo prin mașină și au intrat în panică”.
Pentru că în cele două autocare se aflau 86 de adolescenți și 7 însoțitori a fost activat planul roșu de intervenție. La locul accidentului au sosit în scurt timp 13 ambulanțe și masini de intervenție.
33 de copii, dar și un adult au ajuns la spital.
Bogdan Csilag, medic șef UPU SMURD Sibiu: „Avem copii care inițial au declarat că nu au nici un simptom, nici o acuză, și după 10-15 minute, după ce trece sperietura, vin la noi”.
Ionuț Marcel Pop, directorul școlii, pasager: „Genunchiul lovit, mâna, dar nu sunt sângerări, lovituri mari, frica cred că e cea mai periculoasă. Eram în Săptămâna Verde, veneam din Țara Silvaniei și veneam spre casă”.
Profesorii au încercat să-i liniștească pe părinți, care au venit într-un suflet să fie alături de copii.
Reporter: Ce ați aflat de la fiica dvs?
Părinte: „Că e bine, speriată. S-a lovit un pic și o investighează doctorii, i-au făcut tomograf”.
Profesor: „A fost mai degrabă o sperietură, au fost și atacuri de panică ce au survenit în urma accidentului, am încercat să ne liniștim”.
Trei adolescenți au rămas internați. Polițiștii spun că șoferul celui de-al doilea autocar n-a păstrat distanța de siguranță, iar asta a dus la producerea accidentului.