ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit podul de la Stoina, rănind 4 muncitori

18-04-2019 19:26


Patru persoane au fost rănite în Gorj într-un teribil accident: grinda unui pod, aflat în construcție, s-a prăbușit peste muncitori.

Una dintre victime, o femeie de 40 de ani, a fost transportată la spital, cu elicopterul, după ce piciorul i-a fost strivit, sub tonele de beton.

Polițiștii și inspectorii ITM, au început verificările.

Era prima zi a muncitorilor veniţi să lucreze la podul de la Stoina. Aveau de turnat o centură de beton care să consolideze construcţia.

Când s-au urcat pe ea însă, traversa de 20 de tone s-a prăbuşit cu tot cu oameni. O femeia şi un bărbat au fost prinşi sub greutate.

Muncitor: "Puneam o centură pe margine şi s-a prăbuşit cu noi, o centură la 16 metri şi când s-o punem s-a prăbuşit."

Muncitor: "O fracţiune de secundă, ce să mai ştii atunci, am auzit colega ţipând şi ne-am ridicat toţi să ajutăm cu ce am putut, cu mâinile, să săpăm."

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj: "Pompierii militari au intervenit pentru extragerea acestora şi acordarea primului ajutor calificat."

Dr. Ana Duma - Ambulanţa Gorj: "Patru victime din care 3 stabile nu ridică probleme, contuzii minore, şi a patra victimă se pare că este cu sindrom de strivire membru inferior drept este transportată pe stadion la Stoina şi preluată de un elicopter smurd pentru Craiova."

Cel mai probabil grinda nu fusese bine fixată de echipa care a lucrat înaintea muncitorilor, altfel nu se explică de ce s-a prăbuşit cu doar câţiva oameni, când aici urmau să fie turnate 10 tone de beton.

Podul leagă satul Toiaga de centrul comunei Stoina peste pârâul Amaradia din Gorj. Şi a costat un milion de euro - fonduri europene accesate de primărie pentru modernizarea vechiului podeţ.

Muncitor: "Fierul beton să îl plantăm pentru armare şi urmau să vină cei care toarnă beton. Dacă cu noi 5, 6 a picat, dar când venea maşina cu beton, se turna de afară - deci nu era un pod sigur - dacă turnau 10 tone acolo."

Tache Scărlătescu, şeful muncitorilor: "Ei s-au pus să armeze tot aşa o latură din asta, fiind mai mulţi înşiraţi pe ea e posibil să se fi răsturnat cu ei - s-a dezechilibrat - a dat cu ei peste cap - era ultima - erau toate montate, urma să armăm tot podul până la capăt."

Poliţiştii au deschis o anchetă şi îi cercetează pe şefii muncitorilor pentru nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. În paralel, cazul a fost preluat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

VIDEO PROTVPLUS.RO